ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: «Εξαιρετικός ο Ματέο Γκαρσία, δουλέψαμε αρκετά καλά για τον Παναθηναϊκό»

Ο Άκης Μάντζιος μίλησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Φετφατζίδη και την επιστροφή του Ματέο Γκαρσία, για τον οποίο ευελπιστεί να βοηθήσει άμεσα τον Άρη.

Οι δηλώσεις του τεχνικού του Άρη στην κάμερα της Nova:

Για την αποχώρηση του Γιάννη Φετφατζίδη είπε: “Σίγουρα ο Γιάννης είναι ένα παιδί, ένας ποδοσφαιριστής που βοήθησε την ομάδα και πέρσι πάρα πολύ. Και το καλοκαίρι βρισκόταν σε διαδικασία να πάρει μεταγραφή, την πρώτη φορά για κάποιους λόγους δεν έγινε, τώρα οριστικά έγινε η μεταγραφή.

Οσο καιρό συνεργάστηκα μαζί του, και τον ήξερα και από πριν, είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και εξαιρετικός χαρακτήρας.

Να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του στον Άρη και να του ευχηθούμε να έχει καλή συνέχεια και καλή σταδιοδρομία”.

Για το αν αφήνει κενό που μπορεί να καλυφθεί, είπε: “Σίγουρα είναι ένας παίκτης που -η αλήθεια είναι ότι- τα χαρακτηριστικά που έχει δεν τα βρίσκεις εύκολα αλλά πλέον με τον ερχομό του νέου ποδοσφαιριστή, του Ματέο Γκαρσία σίγουρα θα προσθέσουμε πράγματα που δεν μας έδινε ο Γιάννης αλλά θα χάσουμε και πράγματα που μας έδινε ο Γιάννης. Οπότε θα πρέπει να προσαρμοστούμε με τα προσόντα που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής μας”.

Για τον Ματέο Γκαρσία είπε: “Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Άρη και για την κίνηση του προέδρου να τον επανεντάξει στον Άρη. Εύχομαι να είναι υγιής και να μας βοηθήσει σε αυτή τη χρονιά που θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη”.

Για τον Γκαρσία ακόμη είπε: “Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να μας δώσει ενέργεια, να μας δώσει ταχύτητα, τα γκολ, βοηθάει πολύ καλά και στο αμυντικό κομμάτι, είναι ένας σύνθετος παίκτης και είμαστε ικανοποιημένοι που είναι κοντά μας. Έχει δέσιμο με την ομάδα, είναι αγαπητός στον κόσμο, είναι ένας ποδοσφαιριστής που πρόσφερε στο πρώτο πέρασμα που ήταν εδώ, οπότε είναι σημαντικό και για αυτόν να έρθει σε ένα οικείο περιβάλλον και να μη χρειάζεται χρόνο προσαρμογής”.

Για το αν υπολογίζει στον Ματέο Γκαρσία και για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είπε: “Μιλήσαμε μαζί του, δεν έχει χάσει προπονήσεις προπονούταν κανονικά με την ομάδα του. Αν όλα πάνε καλά θα είναι μαζί μας”.

Για τη συνέχεια των μεταγραφών είπε: “Γίνονται κινήσεις με τη διοίκηση και τον πρόεδρο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχυθεί ομάδα να έρθουν άμεσα ποδοσφαιριστές και να δουλέψουμε όλοι μαζί. Είναι γνωστό το σε ποιες θέσεις θέλουμε συμπλήρωμα και νομίζω ότι ο πρόεδρος και η διοίκηση θα κάνουν αυτό που πρέπει”.

Για τη διακοπή που έρχεται είπε: “Η ομάδα μας έχει ανάγκη από τη διακοπή, έχει ανάγκη από χρόνο. Μην ξεχνάμε ότι είναι μία μεταβατική περίοδος αυτή για την ομάδα του Άρη. Πέρα από την αλλαγή του προπονητή, από το περσινό ρόστερ έφυγαν πέντε βασικοί ποδοσφαιριστές, άρα μιλάμε για μισή καινούρια ομάδα. Και όλα αυτά χρειάζονται χρόνο.

Σε αρκετά πράγματα και την προηγούμενη εβδομάδα και αυτή δουλέψαμε. Αλλάξαμε πράγματα στον τρόπο προπόνησης, τα παιδιά δουλέψανε καλά αλλά για να βγούνε τα αποτελέσματα η διακοπή θα μας βοηθήσει πάρα πολύ”.

Για τον Σούντγκρεν είπε: “Από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο και είναι στην ομάδα και δεν βρέθηκε τρόπος να λυθεί το συμβόλαιο, υπολογίζεται κανονικά. Είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, υπολογίζεται κανονικά. Και σε αυτή τη φάση όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι για την ομάδα.

Του έδωσα να καταλάβει ότι υπολογίζεται κανονικά και ότι η ομάδα έχει απαιτήσεις από τον ίδιο. Κι από κει και πέρα και ο ίδιος ανταποκρίνεται πολύ καλά στις προπονήσεις. Σίγουρα είναι πίσω αλλά η διακοπή θα βοηθήσει κι αυτόν να επανενταχθεί πιο γρήγορα στην ομάδα”.

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είπε: “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Και ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, με αλλαγή προπονητή, πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές, ψάχνει κι αυτός την ταυτότητά του. Και αυτόν θα τον βοηθήσει η διακοπή σίγουρα, όπως κι άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα που δείχνουν ότι είναι ανέτοιμες.

Θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο. Έχουμε δει τον Παναθηναϊκό στα εκτός έδρας παιχνίδια γιατί δεν έτυχε να παίξει μέσα. Θεωρώ ότι δεν θα έχει πολλές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού του και δουλέψαμε πάνω στον Παναθηναϊκό στη διάρκεια της εβδομάδας και θεωρώ αρκετά καλά. Να είμαστε από το πρώτο λεπτό πανέτοιμοι για παιχνίδια δύσκολα όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό. Στο σκάουτινγκ έχουμε εντοπίσει κάποια πράγματα, τα έχουμε αναλύσει στους ποδοσφαιριστές μας”.

To Top