ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: “Μεγάλη βραδιά για εμάς – Το θέλω όσο τίποτε άλλο αυτό το Κύπελλο”

Μεγάλη βραδιά χαρακτήρισε την αποψινή ο Άκης Μάντζιος στη συνέντευξη Τύπου. Μια βραδιά που φέρνει τον Άρη σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος μετά από 14 χρόνια. Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων ξεκαθάρισε πως θέλει όσο τίποτε άλλο αυτό τον τίτλο.

Αναλυτικά δήλωσε:

“Μία μεγάλη βραδιά για εμάς και την οικογένεια του Άρη. Επανερχόμαστε σε έναν τελικό Κυπέλλου μετά από 14 χρόνια. Το κυνηγάμε κάθε χρόνο. Άλλες φορές ήμασταν κοντά, άλλες είχαμε αναποδιές. Δικαιωματικά είμαστε στον τελικό και νομίζω ότι είναι μία μεγάλη βραδιά για όλους μας σήμερα. Δίνουμε χαρά στον κόσμο και σε όλο τον οργανισμό που απαιτεί αυτό το Κύπελλο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό”, σχολίασε αρχικά.

Αναφερόμενο στο αγωνιστικό μέρος είπε ότι “ξέραμε ότι θα παίξουμε με μία ομάδα που θα αμυνθεί μαζικά. Αυτό ήταν το πλάνο τους και το ξέραμε. Θέλαμε να βρούμε ένα γκολ νωρίς. Κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα υπήρχε άγχος αλλά δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου. Θα θέλαμε όμως ένα γκολ για να είναι όλα εύκολα”.

Για την ευκαιρία του Άρη να παίξει σε τελικό μετά από 14 χρόνια τόνισε: “Γνωρίζω τι εστί Άρης και τι σημαίνει ο τίτλος. Στην προηγούμενη θητεία μου βιώσαμε δύο αποκλεισμούς. Πάντα συνέβαινε κάτι παράδοξο για να μείνει η ομάδα εκτός… Ξέρω την πίεση, την θέληση για το Κύπελλο από όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι ίσως και με την εικόνα μας σ την αρχή του πρωταθλήματος ο κόσμος να μην το πίστευε πολύ… Η ομάδα όμως βελτιώθηκε σε πολλά κομμάτια. Σε άλλα ματς ήμασταν καλοί και σε άλλα όχι.

Μετά την ΑΕΚ όμως όλοι πιστέψαμε ότι είναι η χρονιά μας. Δεν ήταν εύκολο… Είχα να διαχειριστώ μία ομάδα καινούργια, με προβλήματα και πολλούς τραυματισμούς, με ανομοιογένεια λόγω των πολλών νέων παικτών. Έπρεπε να βελτιωθούμε ως ομάδα και όταν βάλαμε τον παράγοντα του Κυπέλλου στην καθημερινότητά μας, ήταν δύσκολο με τόσα προβλήματα και τραυματισμούς να στοχεύσουμε στο Κύπελλο και να κάνουμε ροτέισον. Ένας ήταν όμως ο στόχος να πάμε στον τελικό. Συγχαρητήρια σε όλο το γκρουπ για αυτή την πορεία. Όλους όσους είμαστε στο Ρύσιο και φυσικά σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο που έδειξε τη δύναμη του και μας βοήθησε να πάμε στον τελικό. Σε όλους όσους δουλεύουν στην ομάδα, στον πρόεδρό μας… Το θέλω όσο τίποτε αυτό το Κύπελλο. Για όλους μας”.

Για τη διαδικασία των πλέι οφ υποστήριξε: “Σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν θέλω να σκεφτώ το αύριο. Μόνο το σήμερα και τί κατάφερε αυτή η ομάδα… Να χαρούν τα παιδιά. Τα πλέι οφ είναι μία δύσκολη υπόθεση για να διεκδικήσουμε την 4η θέση. Να είμαστε ρεαλιστές. Δεν θα είμαστε όμως αδιάφοροι. Μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε όλους τους παίκτες έτοιμους και βάζουμε στόχο για την 18η Μαΐου. Έχουμε ένα πλεονέκτημα για να στοχεύσουμε σε εκείνο το παιχνίδι”.

Ερωτηθείς για τα όσα ακολούθησαν στα αποδυτήρια μετά την πρόκριση δήλωσε: “Χαμός… Πραγματικά χαμός και χάρηκα για τα παιδιά. Λίγα είναι τα παιδιά που έχουν φορέσει ξανά τη φανέλα και νιώθουν”

Τέλος στάθηκε σε κάποιους παίκτες λίγο παραπάνω λέγοντας: “Πρώτα απ όλα είναι ένα γκρουπ παικτών με πολύ καλούς χαρακτήρες. Σίγουρα κάποια παιδιά είναι νέα, άλλα πιο έμπειρα αλλά όλοι λίγο-πολύ βοηθήσαμε να έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα και να πετύχουμε τον στόχο που βάλαμε από την αρχή”.

To Top