Μάσκα: Υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς, προαιρετική στα σούπερ μάρκετ – Όλες οι οδηγίες

Αντιφατικές οι οδηγίες για τη χρήση μάσκας μέχρι στιγμής, με τους πολίτες να αναρωτιούνται πότε είναι τελικά υποχρεωτική. Τι δήλωσαν Καραμανλής και Πέτσας. Αναμένονται διευκρινίσεις.

Διευκρινίσεις και οδηγίες θα δοθούν το απόγευμα του Σαββάτου, από τις αρχές, σχετικά με τη χρήση μάσκας, καθώς οι πολίτες παραμένουν μπερδεμένοι σχετικά με το πότε θα είναι υποχρεωτική η χρήση της.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, εστίασε στην πρόληψη για τη διαχείριση της επιβατικής κίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά την χαλάρωση των περιορισμών και αναφέρθηκε στους 300 βοηθούς επιβατών που θα βρίσκονται σε 45 σημαντικούς σταθμούς ανταποκρίσεων του Μετρό με λεωφορεία.

“Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να προλάβουμε αντί να θεραπεύσουμε. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης του πλήθους πριν ανέβουν στους συρμούς και τα οχήματα. Για αυτό το λόγο όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν την ευθύνη για τις επιθεωρήσεις στα λεωφορεία και τους συρμούς και επιπλέον προσωπικό, που θα προσεγγίζει τα 300 άτομα, θα βρίσκονται σε 45 σταθμούς ανταποκρίσεων με λεωφορεία και Μετρό, δηλαδή στην Ομόνοια στο Σύνταγμα, στους Αμπελόκηπους, στο Συγγρού – Φιξ, σε μεγάλους σταθμούς και θα βοηθάνε τους επιβάτες έτσι ώστε να ανεβαίνουν με ασφάλεια στο μετρό, στα λεωφορεία και στα τραμ. Διότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η δημόσια υγεία”, εξήγησε ο κ. Καραμανλής.

“Ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες”

“Το ζήτημα είναι να μετακινηθούμε με ασφάλεια. Να το πούμε πολύ απλά: Ας χάσουμε και το συρμό του τρένου, δεν χάθηκε ο κόσμος. Αυτό που προέχει είναι να πάμε στη δουλειά μας ασφαλείς” τόνισε ο κ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ότι θα μπουν εμβόλιμα δρομολόγια στο μετρό και στα λεωφορεία, με τις τεχνικές δυνατότητες που υπάρχουν, καθώς δεν μπορούν να βγουν πάνω από 1.100 οχήματα στο δρόμο, ενώ υπάρχουν ελλείψεις και σε συρμούς. “Παρόλα αυτά, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε τη Δευτέρα να κυλήσουν όλα ομαλά”, διαβεβαίωσε.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς επιστήμονες, που την έχουν συμβουλεύσει για τα αναγκαία μέτρα, όπως η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ κάλεσε άπαντες να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους διπλανούς τους.

Πέτσας για σούπερ μάρκετ: “Υποχρεωτική για τους εργαζόμενους”

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές στο σούπερ μάρκετ για τους πελάτες.

“Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες”.

Όπως είπε, σημαντικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και ΜΜΜ, ο κ. Πέτσας είπε ότι η επιτροπή έχει καταλήξει.

“Σήμερα το απόγευμα (σσ Σάββατο) θα έχετε ξεκάθαρες τοποθετήσεις για αυτό το θέμα”, για να ξέρουν και οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν από τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: News247.gr

To Top