ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι δύο σεζόν που ο Άρης… ελληνοποίησε το ρόστερ του

Πρωταρχικός στόχος του Άρη σε αγωνιστικό επίπεδο για τη νέα σεζόν αποτελεί η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ.

Ο Σάββας Καμπερίδης θέλει ο αριθμός των Ελλήνων παικτών στην ομάδα να αυξηθεί, δείχνοντας την πίστη του σε αυτό το πλάνο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ο Άρης θα πορευτεί χωρίς ξένους. Το αντίθετο. Η παρουσία των ξένων παικτών μοιάζει απαραίτητη στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως ο 41χρονος κόουτς θέλει να φέρει στην ομάδα (και ποιοτικούς) Έλληνες που θα νιώθουν τι σημαίνει Άρης και θα μπορούν να προσφέρουν σημαντικές λύσεις.

Η… ελληνοποίηση του ρόστερ πάντως δεν αποτελεί κάτι καινοτόμο για τον Σάββα Καμπερίδη. Ο ίδιος βρισκόταν στο τεχνικό τιμ του Άρη από τη σεζόν 2012-13, όταν και για την επόμενη χρονιά ο Άρης κινήθηκε… ελληνικά. Ο λόγος; Και τότε, όπως και τώρα ο Άρης είχε απαγορευτικό μεταγραφών -το έλυσε το καλοκαίρι του 2014- και έτσι αναγκάστηκε να πορευτεί με αυτό το πλάνο, το οποίο όμως… του βγήκε!

Τη σεζόν 2012-13 η ομάδα είχε στο ρόστερ της δύο ξένους: τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς και τον Τζέρεμι Χάντ, ενώ την επόμενη χρονιά έμεινε μόνο ο Αμερικανός φόργουορντ μαζί με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, ο οποίος τότε καταλάμβανε θέση ξένου. Την πρώτη από αυτές τις δύο χρονιές ο Άρης κατέλαβε την 6η θέση, ενώ την επόμενη (2013-14) έπεσε κατά μία θέση φτάνοντας και στον τελικό του Κυπέλλου.

Δείτε στους παρακάτω πίνακες τα στατιστικά εκείνων των δύο «ελληνικών» ομάδων:

To Top