Μένει στη Σούπερ Λίγκα ο Αστέρας!

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία για τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης στη Football League και εξαφανίζει την πρωτόδικη ποινή, τόσο για την ΠΑΕ όσο και για τον πρόεδρο της, Γιώργο Μποροβήλο που επίσης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα! Αθώοι (για δεύτερη φορά) ο ΟΦΗ και ο Θρασύβουλος. 

Δεκτή έκανε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την έφεση του Αστέρα Τρίπολης που πρωτοδίκως είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ενώ ο πρόεδρος του, Γιώργος Μποροβήλος είχε τιμωρηθεί με τριετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. 

Το δευτεροβάθμιο όργανο της ομοσπονδίας έκρινε πως τα στοιχεία (συνομιλίες Ψωμιάδη κατά κύριο λόγο) δεν επαρκούν ώστε να καταδικαστεί η ομάδα με υποβιβασμό και με απόφαση που θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας, εξαφανίζει την πρωτόδικη ποινή και κρίνει ΠΑΕ και Μποροβήλο αθώους. 

Παράλληλα, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις που είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος κατά των πρωτόδικων αθωωτικών αποφάσεων για ΟΦΗ , Νύχταρη και Νίκο Μαχλά, καθώς και για Θρασύβουλο, Ρόδη. Οι πρωτόδικες αποφάσεις διατηρήθηκαν, συνεπώς άπαντες κρίνονται αθώοι. Οι διαιτητές του αγώνα Θρασύβουλος-Ηλιούπολη, Δημητρόπουλος, Βερρής και Κουτσουμπού, παραπέμπονται στο πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ. 

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί, πως με την αθώωση του Αστέρα Τρίπολης, ανατρέπεται για τρίτη φορά απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, έπειτα και από τη μετατροπή του υποβιβασμού του Ολυμπιακό Βόλου και της Καβάλας σε αφαίρεση βαθμών. Πρόκειται σαφέστατα για μεγαλοπρεπές (και κατ’ εξακολούθηση) άδειασμα του πρωτοβάθμιου οργάνου, του οποίου οι αποφάσεις ανατρέπονται η μία μετά την άλλη.

Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να προβληματίσει όλους όσους διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς με το να παίζει η μία επιτροπή το ρόλο του κακού και να είναι αυστηρή (ως οφείλει) και η άλλη το ρόλο του καλού δείχνοντας επιείκεια, γιγαντώνεται η -έτσι κι αλλιώς παγιωμένη- αναξιοπιστία του αθλήματος… 

Πηγή: Sport-fm

To Top