«Όταν είσαι στον Άρη, αλλάζεις επίπεδο»

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου μίλησε για τον Άρη, τον ΌΦΗ, τον Εργοτέλη, ενώ τόνισε το πόσο μεγάλη ευκαιρία είναι να βρίσκεσαι σε πάγκο μεγάλης ομάδας όπως ο Άρης. Ο πρώην ποδοσφαιριστής των Άρη και ΟΦΗ και νυν προπονητής σχολίασε όλη την επικαιρότητα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη:

 
Αρχικά μίλησε για την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει ο Άρης: «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή στον Άρη έκανε καλό η διακοπή, ίσως να έχει έρθει η ηρεμία για να βγει και στον αγωνιστικό χώρο και να έρθει ένα καλύτερο ξεκίνημα και οι βαθμοί. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοιο ξεκίνημα από τον Άρη. Θεωρούσα ότι θα ήταν πολύ ψηλότερα η ομάδα, γιατί έχει το υλικό για να βρει λύσεις ανά πάσα στιγμή. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι μέσα στην ομάδα, αυτά τα γνωρίζει ο προπονητής. Περισσότερο νομίζω ότι το ζήτημα είναι ψυχολογικό. Ήρθε μία απογοήτευση με τον Ατρόμητο, ακολούθησε ένα ακόμα παιχνίδι που δεν κατορθώσαμε να κερδίσουμε. Οι εντός έδρας απώλειες  δημιουργούν παράπλευρες απώλειες».

Σχετικά με το κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη, τόνισε: «Είναι σημαντικό να μπορέσει να κερδίσει αυτό το παιχνίδι, γιατί έρχεται ντέρμπι και σε ένα ντέρμπι θα πρέπει να πας ανακουφισμένος, με καλή ψυχολογία για να δώσεις το κάτι παραπάνω».

Για την προσαρμογή των νέων παικτών στην ομάδα είπε: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο να μπουν κάποιοι παίκτες μεσούσης της περιόδου. Το θετικό για τον Σάκη είναι ότι γνωρίζει τους ποδοσφαιριστές και μπορεί να τους βάλει γρηγορότερα στο κλίμα. Ξέρει πού μπορούν να βοηθήσουν και δεν θα χρειαστεί να ψαχτεί όσο πολύ. Θα βρει γρήγορα το ρυθμό του ο Άρης».

Δεν παρέλειψε να επισημάνει και τις αδυναμίες του Εργοτέλη, λέγοντας: «Είναι αργή σαν ομάδα στο κέντρο. Αν μπορέσει να πιέσει στο χώρο του κέντρου και να την τρέξει θα μπορεί να έχει εύκολο έργο. Έχει παίκτες με τεχνική στο χώρο του κέντρου αλλά είναι αργοί και κάνουν αργή την ανάπτυξη της ομάδας. Θα πρέπει να προσέξει κάποιες αντεπιθέσεις αν παίξουν ο Κουτσιανικούλης και ο Λεάλ και να προσέξει στα στημένα, ειδικά τον Μπούντιμιρ. Μία ακόμα αδυναμία είναι οι πλαϊνοί μπακ, που τους αρέσει να προωθούνται και αφήνουν πίσω κενά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη σχέση που έχει αναπτύξει με τον Άρη: «Όταν κατεβαίνει ο Άρης στην Κρήτη πάντα έχω επαφή με τους ανθρώπους του. Πηγαίνουμε οικογενειακώς στα παιχνίδια τόσο της μεγάλης ομάδας όσο και της Κ20. Έχω φίλους και στην ομάδα, ο Νίκος ο Πασιαλής που παίζαμε μαζί, ο Γιώρης, ο Κολτσίδας, ο Τσιώλης με τον οποίο ήμασταν στον Ιωνικό πέντε χρόνια μαζί. Οι δεσμοί μου με την ομάδα δεν σταμάτησαν ποτέ. Είμαι κοντά στην ομάδα».

Για τον ανιψιό του, ο οποίος αγωνίζεται στην Κ17 ομάδα του Άρη, είπε: «Είναι με τον Τάσο Θέο στην Κ17,είχαμε βρεθεί με τον Τάσο σε ένα καμπ ταλέντων στην Κόρινθο. Έχω επαφή και με αυτά τα παιδιά».

Τέλος, μίλησε και για τον άλλοτε συμπαίκτη του Σάκη Τσιώλη και την ευκαιρία που έχει στον Άρη: «Είναι η μεγάλη του ευκαιρία. Ο Άρης θεωρείται μία από τις πέντε μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Αν κατορθώσει να έχει μία καλή πορεία με τον Άρη αμέσως αλλάζει προπονητικό επίπεδο. Το να περάσεις από έναν τέτοιο πάγκο σου ανοίγει τις προπονητικές πόρτες για κάποια χρόνια».

To Top