«Μέταλλο» πρωταθλήτριας η Ισπανία, προκρίθηκε στα πέναλτι! (video)

Ένα βήμα από την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου απέχει η Ισπανία, που έγινε η πρώτη φιναλίστ του Euro 2012, βγάζοντας νοκ άουτ την Πορτογαλία με με 4-2 στα πέναλτι! Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δεν ήταν αισθητά καλύτερη στα 120′ του αγώνα (κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν 0-0) στο «Ντόνμπας Αρένα» στο Ντόνετσκ, αλλά αποδείχθηκε αποτελεσματικότερη από τα 11 βήματα.

Η «ρόχα» έγινε η πρώτη εθνική ομάδα που συμμετέχει σε τρίτο συνεχόμενο τελικό μεγάλης διοργάνωσης, ύστερα από ένα παιχνίδι που είχε πολύ πάθος αλλά ελάχιστο θέαμα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε ολόκληρο το 90λεπτο δεν υπήρχε ούτε μία σοβαρή τελική προσπάθεια στην εστία, από καμία εκ των δύο ομάδων, αφού όλα τα σουτ κατέληγαν λίγο ή πολύ άουτ, με αποκορύφωμα την προσπάθεια του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 90′, ο οποίος έστειλε την μπάλα υπερβολικά ψηλά, από πλεονεκτική θέση

Στην παράταση, η Ισπανία άγγιξε το πολυπόθητο γκολ σε δύο περιπτώσεις, αλλά ο τερματοφύλακας Ρούι Πατρίσιο εξουδετέρωσε το πλασέ του αμαρκάριστου Ινιέστα στο 104′, αλλά και το σουτ του Νάβας στο 111′, με συνέπεια ο ημιτελικός να οδηγηθεί στη «ρώσικη ρουλέτα».

Εκεί, οι Ισπανοί έχασαν το πρώτο πέναλτι, αλλά αξιοποίησαν τα τέσσερα επόμενα, με συνέπεια να πανηγυρίσουν την πρόκριση με 4-2, χωρίς ο Κριστιάνο Ρονάλντο να προλάβει να χτυπήσει καν το τελευταίο πέναλτι για την πορτογαλική ομάδα.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Αλόνσο (Ισπανία): απόκρουση Ρουί Πατρίσιο
Μουτίνιο (Πορτογαλία): απόκρουση Κασίγιας
Ινιέστα (Ισπανία): 1-0
Πέπε (Πορτογαλία): 1-1
Πικέ (Ισπανία): 2-1
Νάνι (Πορτογαλία): 2-2
Ράμος (Ισπανία): 3-2
Άλβες (Πορτογαλία): οριζόντιο δοκάρι
Φάμπρεγας (Ισπανία): 4-2

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες κάρτες: Ράμος, Μπουσκέτς, Αρμπελόα, Αλόνσο – Κοεντράο, Πέπε, Περέιρα, Άλβες, Βελόσο.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (87′ Πέδρο), Αλόνσο, Σίλβα (60′ Νάβας), Ινιέστα, Νεγρέδο (54′ Φάμπρεγας).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίτσιο, Περέιρα, Πέπε, Άλβες, Κοεντράο, Βελόσο (106′ Κουστόντιο), Μεϊρέλες (112′ Βαρέλα), Μουτίνιο, Νάνι, Ρόναλντο, Αλμέιδα (81′ Ολιβέιρα).

Δείτε τη διαδικασία των πέναλτι:

To Top