Μέχρι και… έξι αλλαγές στη Bundesliga

Πρόσφατα, η νομοθετική ομάδα του διεθνούς ποδοσφαιρικού συμβουλίου είχε ήδη εγκρίνει την πρόταση της FIFA, να επιτρέπονται προσωρινά μέχρι και πέντε αλλαγές σε κάθε παιχνίδι.

Οι λόγοι ήταν το «σκληρότερο» πρόγραμμα, μετά την μεγάλη διακοπή ελέω κορωνοϊού, αλλά και η επιπλέον επιβάρυνση που θα έχουν οι παίκτες. Όπως αναμενόταν, η DFL φρόντισε να υιοθετήσει κι αυτή την εν λόγω πρόταση.

Για να αποφευχθεί ωστόσο η διαρκής καθυστέρηση του παιχνιδιού, ειδικότερα προς τα τελευταία ομμάτια του, ο κανονισμός αναφέρει ότι η κάθε ομάδα θα έχει τρεις επιλογές για να πραγματοποιήσει τις πέντε κινήσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπαυλας του ημιχρόνου…

Αν μάλιστα κάνουν αλλαγή την ίδια ώρα αμφότερες οι ομάδες, αυτό μετράει σαν μια διακοπή ανά ομάδα, ενώ η εισήγηση των αρμοδίων πρότεινε να γίνονται μάξιμουμ δύο ποδοσφαιριστές αλλαγή την ίδια στιγμή!

Αλλαγές που δεν έχουν γίνει από τις ομάδες, μεταφέρονται παράλληλα στην παράταση, ενώ σε περίπτωση που η εκάστοτε διοργάνωση όπως το γερμανικό Κύπελλο, ή τα παιχνίδια μπαράζ, προβλέπουν επιπλέον αλλαγή μέσα στον έξτρα χρόνο αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται. Ακόμα κι αν έτσι φτάνουν οι ομάδες τις έξι αλλαγές.

To Top