Μήνυση για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, απιστία και παράβαση καθήκοντος κατά του Αχιλλέα Μπέου

Για μηνυτήρια αναφορά του εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία» εναντίον του Αχιλλέα Μπέου, με την οποία ζητείται να διερευνηθεί πιθανή τέλεση κακουργημάτων, κάνει λόγο το «gegonota.news».

Την απόφαση να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Αχιλλέα Μπέου πήρε ο εκδότης της εφημερίδας «Μαγνησία», όπως αναφέρει το «gegonota.news».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο Αρχιμήδης Καρεκλίδης κατέθεσε μήνυση κατά των νόμιμων εκπροσώπων της ΠΑΕ Βόλος και του δημάρχου της πόλης για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα:
«Μια κορυφαία υπόθεση που αφορά την διαπλοκή του Δήμου Βόλου με την ΠΑΕ “Βόλος ΝΠΣ” παίρνει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Σε μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας “Μαγνησία” Αρχιμήδης Καρεκλίδης, ζητείται να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση ιδιαίτερα σοβαρών αδικημάτων, σε βαθμό κακουργήματος.
Η μηνυτήρια αναφορά, η οποία στρέφεται κατά των νομίμων εκπροσώπων της ΠΑΕ “Βόλος ΝΠΣ”, του Δημάρχου Βόλου, μελών της δημοτικής αρχής και κάθε άλλου υπευθύνου, κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κοινοποιείται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για έλεγχο “Πόθεν Έσχες”.
Ο κ. Καρεκλίδης ζητεί από τη Δικαιοσύνη να διερευνηθούν, με βάση τα πραγματικά περιστατικά που αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά, οι τυχόν ποινικές ευθύνες κάθε εμπλεκομένου προσώπου σε σχέση με την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τον Δήμο Βόλου στην ΠΑΕ “Βόλος ΝΠΣ”, με “παρένθετο πρόσωπο” το ερασιτεχνικό σωματείο “Βόλος ΝΠΣ”, και ιδίως αυτών που εμπλέκονται με διπλή ιδιότητα, δηλαδή αυτής των εκπροσώπων του Δήμου και ταυτόχρονα των μελών της Διοίκησης ή μετόχων της ΠΑΕ, καθώς επίσης και κάθε άλλου προσώπου που θα αποκαλυφθεί ότι παρείχε συνδρομή και υποστήριξη κατά την τέλεση σειράς εγκληματικών πράξεων, που αναλύονται στη μηνυτήρια αναφορά.
Στη μηνυτήρια αναφορά καταγράφεται, συγκεκριμένα, σωρεία παραβάσεων της σχετικής νομοθεσίας και παρατίθενται στοιχεία της μεθόδευσης που ακολουθήθηκε για την καταστρατήγηση των Νόμων, την εξαπάτηση του Δημοσίου και τη βλάβη του Δήμου Βόλου.
Στη μηνυτήρια αναφορά ζητείται, ειδικότερα, να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση των αδικημάτων της απάτης εις βάρος του Δημοσίου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος και όποιων άλλων αδικημάτων προκύψουν από την ανάκριση.
Ζητείται, επίσης, να ελεγχθεί η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών της ΠΑΕ, καθώς και των ατομικών λογαριασμών του Αχ. Μπέου και των μελών της οικογένειάς του, όπως και των προσώπων που εμπλέκονται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, “ο Δήμαρχος, ως κατά νόμο υπεύθυνος προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για τη μίσθωση και την υπεκμίσθωση του Πανθεσσαλικού σταδίου, καθώς και για τον καθορισμό του μισθωτικού ανταλλάγματος, αντί να προασπίσει το δημόσιο και δημοτικό συμφέρον και να ασκήσει τα καθήκοντα του με γνώμονα τις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, χρησιμοποίησε κατά κόρον και αδίστακτα τη δεσπόζουσα θέση του στον Δήμο, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη ιδιότητά του ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ, αλλά και ως ελέγχοντος απόλυτα το ερασιτεχνικό σωματείο, προκειμένου να εξυπηρετήσει πλήρως τα συμφέροντα της ΠΑΕ με την επωνυμία “ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΕ” και, κατ’ αποτέλεσμα, τα προσωπικά του οικονομικά και εκλογικά συμφέροντα, όπως και των αναφερθέντων συνεργατών του, όπως ειδικότερα εξηγείται στη μηνυτήρια αναφορά».

To Top