ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μήτογλου: “Ο Άρης με καλύπτει απόλυτα αν επιστρέψω στην Ελλάδα”

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού τον χαρακτηρίζουν “Έλληνα Ντιρκ Νοβίτσκι”. Ο ίδιος προτιμάει το… Κώστας Μήτογλου. Στα 19 του χρόνια και με ύψος 2.10, έχει αρχίσει να εξελίσσεται και δεν θυμίζει σε πολλά τον… ψαρωμένο, πλην ταλαντούχο έφηβο, που πήρε καλές βάσεις στα Αστέρια του Θόδωρου Ροδόπουλο και έκανε το μεγάλο άλμα στον Άρη.

Η γρήγορη απόφασή του να αφήσει τους Θεσσαλονικείς και να πάει στο κολέγιο Γουέικ Φόρεστ προκάλεσε έκπληξη, όμως ο ίδιος αντιμετώπισε την αμερικανική πρόκληση με συγκέντρωση και αποφασιστικότητα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα για το παγκόσμιο U19 της Κρήτης, έχοντας “μεταμορφωθεί”.

Ο ταλαντούχος πάουερ φόργουορντ βλέπει πλέον τον κόσμο από τα 210 εκατοστά, αλλά τα μυαλά του δεν παίρνουν αέρα, όπως φαίνεται και από την πλήρη “ανάκριση” που του έγινε στο… παρκέ του Eurohoops.net. Μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να πάει στο NCAA, τις πιθανότητες επιστροφής του στον Άρη, τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και φυσικά έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Εθνική U19…

Πώς πήρες την απόφαση να μετακομίσεις στις ΗΠΑ;

Πήρα απόφαση να πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εκπληρώσω ένα παιδικό μου όνειρο και κάποιους από τους παιδικούς στόχους που είχα.

Η παρουσία στο κολέγιο σε βελτιώνει σαν παίκτη;

Ναι, με βελτιώνει πάρα πολύ η παρουσία μου στο κολέγιο! Έχω αρχίσει και βλέπω κάποιες διαφορές και χρόνο με τον χρόνο γίνονται περισσότερα πράγματα εκεί.

Μετά τις σπουδές σου σκέφτεσαι την επιστροφή στο ελληνικό μπάσκετ ή κάτι διαφορετικό;

Δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω μετά τις σπουδές μου, δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει αλλά θα προσπαθήσω να παίξω μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πώς είναι η ζωή εκεί; Δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς;

Η ζωή είναι πολύ διαφορετική. Μου πήρε λίγο χρόνο, όπως είναι και το φυσιολογικό, σαν άνθρωπος που αλλάζει περιβάλλον να προσαρμοστώ.

Τί διαφορές παρατηρείς σε σχέση με την προπόνηση που έκανες στην Ελλάδα, αλλά και ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί το μπάσκετ;

Είναι πολύ διαφορετική η προπόνηση σε σχέση με την εστίαση που κάνουμε στην βελτίωση του σώματος και οπωσδήποτε στην φυσική κατάσταση. Κατά τα άλλα δεν διαφέρει και πολύ.

Σε ενδιαφέρει μελλοντικά όταν θα σαι πια ώριμος μπασκετικά να παίξεις με πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άρη;

Ο Άρης αποτελεί έναν στόχο και με καλύπτει απόλυτα αν ακολουθήσω, τελικά, τον δρόμο της επιστροφής στην Έλλαδα.

“Ο Βεζένκοφ έχει την εμπειρία για Μπαρτσελόνα”

Πώς θα περιέγραφες τον πρώην σου συμπαίκτη, Αλέξανδρο Βεζένκοφ σαν παίκτη και σαν άνθρωπο;

O Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Με πολύ καλό σουτ και καλή επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Του αρέσει πολύ να παίζει έξω στην περιφέρεια. Σαν χαρακτήρας είναι πολύ καλός και κοινονικό παιδί.

Θεωρείς πως είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του; Θα τα καταφέρει και στην Μπαρτσελόνα;

Πιστεύω τώρα έχει την εμπειρία, λόγω του ότι έπαιξε στον Άρη δύο γεμάτα χρόνια και στην Μπαρτσελόνα ξέρει πώς να σταθεί.

“Μπορούσαμε το κάτι παραπάνω”

Είσαι μέλος της εθνικής ομάδας. Μέχρι πού μπορείς να φτάσεις;

Πιστεύω πως όταν η δουλειά συνεχίζεται και δεν σταματάει, μπορεί ο καθένας μας να κάνει πολλά πράγματα.

Πέρασες το μισό καλοκαίρι σου με τον Ντόρσεϊ για τον οποίο ακούγονται εξαιρετικά λόγια. Πως τον βλέπεις εσύ;

O Tάιλερ Ντόρσεϊ είναι ένας πολύ καλός παίκτης και εξελίξιμος, καταπληκτικός σκόρερ και πολύ καλό παιδί.

Αφού ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο με την εθνική να κάνει μεγάλα πράγματα, σου μένει μια πικρία που δεν κατακτήθηκε έστω ένα μετάλλιο;

Ναι, η αλήθεια είναι ότι μου αφήνει μια πικρία που δεν πήραμε μετάλλιο, αλλά ευτυχώς όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Ο κόσμος, τα μέλη της ομάδας. Καταφέραμε αρκετά πράγματα αλλά μπορούσαμε και το κάτι παραπάνω.

Τι σου μένει από τις μέρες που πέρασες με αυτά τα παιδιά και τους προπονητές σου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των αγώνων;

Με τα παιδιά και τους προπονητές είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Έχουμε περάσει πολλές στιγμές όλοι μαζί και αυτό μας έχει κάνει πραγματική ομάδα. Περάσαμε καταπληκτικά και περιμένουμε ξανά την επόμενη χρονιά.

Ακούγεται πως ενδιαφέρονται για σένα ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Αν ερχόταν μια πρόταση που να σε καλύπτει θα το σκεφτόσουν να επιστρέψεις;

Αν ερχόταν πρόταση από τον Ολυμπιακό, θέλει συζήτηση και σκέψη, αρκετή. Φυσικά και είναι μεγάλη τιμή αν έρθει η συγκεκριμένη ομάδα γιατί είναι πολύ μεγάλος σύλλογος.

Τώρα είναι η ώρα για ξεκούραση ή για δουλειά;

Πλέον είναι ώρα μόνο για δουλειά. Το καλοκαίρι έχεις τον χρόνο και την ευκαιρία να βελτιώσεις τις αδυναμίες σου. Λίγο πριν αρχίσει η προετοιμασία, υπάρχει λίγος χρόνος ξεκούρασης.

 

To Top