Μίετσελ στο PRESSARIS: «Παθιασμένος με το ποδόσφαιρο ο Πρόμπιερζ»

Ικανός να αποκομίζει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα από τις ομάδες του, θαυμαστής του γερμανικού μοντέλου δουλειάς, αλλά και ειδικός στο να αλλάζει τη ροή ενός παιχνιδιού που έχει ξεκινήσει στραβά. Αυτός είναι ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, έτσι όπως τον περιγράφει ο… μέχρι χθες παίκτης του στην LKS Λοτζ και γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους, Μάρτσιν Μίετσελ, ο οποίος μίλησε στο PRESSARIS για τον νέο τεχνικό του Άρη.

Ο 36χρονος Πολωνός επιθετικός, που είχε θητεύσει επί μια πενταετία στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ηρακλή (2002-05) και του ΠΑΟΚ (2005-07), αγωνίζεται από πέρσι στη LKS Λοτζ, όπου κολλάει τα… τελευταία ένσημα της αξιόλογης καριέρας του. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον Πρόμπιερζ και δέχθηκε με χαρά να μας μιλήσει για τον κατά τρία χρόνια μεγαλύτερο συμπατριώτη του, ο οποίος φτάνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «κίτρινων».

«Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ είναι πολύ καλός προπονητής. Παρότι είναι νεαρός, έχει να επιδείξει πολύ σημαντικά αποτελέσματα, με ομάδες που είχαν περιορισμένες οικονομικές και αγωνιστικές δυνατότητες. Αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα δυσκολίες, όπου κι αν εργάστηκε. Νομίζω ότι η πρόσληψή του είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον Άρη, αλλά και μία εξαιρετική προοπτική για τον ίδιο τον κόουτς. Για εμάς, βέβαια, δεν είναι τόσο καλό που μας άφησε. Είχαμε ανοδική πορεία μαζί του τον τελευταίο καιρό και στοχεύαμε ακόμα ψηλότερα», είπε αρχικά ο Μίετσελ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν πρόλαβε να μιλήσει με τον πρώην προπονητή του για την περίπτωση των «κίτρινων», αλλά αν χρειαζόταν θα έδινε σίγουρα τη θετική του ψήφο: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν μίλησα μαζί του για τον Άρη ή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν με ρωτούσε, πάντως, θα του πρότεινα ανεπιφύλακτα να δεχθεί. Ο Άρης είναι μία από τις 4-5 μεγάλες ομάδες, μαζί με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Είναι γνωστός από την πορεία του στην Ευρώπη και αποτελεί μια πολύ καλή κίνηση για την καριέρα του Πρόμπιερζ. Εξάλλου, η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για να ζεις»

Για τον 36χρονο επιθετικό της LKS Λοτζ, ο Πρόμπιερζ είναι… άρρωστος με το ποδόσφαιρο! Ζει γι’ αυτό και φροντίζει να επιμορφώνεται διαρκώς, παρακολουθώντας τη δουλειά συναδέλφων του στην Μπουντεσλίγκα: «Έχει πάθος για τη δουλειά του. Ζει για το ποδόσφαιρο, 24 ώρες το 24ωρο. Πιστεύω ότι, ακόμα κι όταν κοιμάται, σκέφτεται τον επόμενο αγώνα! Του αρέσει πολύ το γερμανικό μοντέλο δουλειάς και έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τους μεγάλους συλλόγους της Μπουντεσλίγκα, ώστε να δει πώς δουλεύουν οι προπονητές εκεί και να διδαχθεί πράγματα. Επίσης, φροντίζει να παρακολουθεί από κοντά όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Θέλει να παίρνει το καλύτερο από όλους».

Όσο για τη φιλοσοφία του 39χρονου τεχνικού σε θέματα τακτικής και διαχείρισης ενός παιχνιδιού, ο Πολωνός φορ έχει πάλι μόνο καλά λόγια να πει: «Δεν είναι προσηλωμένος σε κάποια τακτική. Αλλάζει το σχήμα της κάθε ομάδας του, ανάλογα με τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του και τον αντίπαλο που αντιμετωπίζει. Είναι πάντως ειδικός στο να προσαρμόζει τα πλάνα του μέσα στο παιχνίδι. Αυτό είναι, πιστεύω, ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα. Πολλές φορές ένα ματς ξεκινούσε στραβά για μας, αλλά με μια – δυο εσωτερικές αλλαγές μετά το 20′, κατάφερνε να αλλάξει τη ροή του προς το καλύτερο. Είναι από τους προπονητές που πάντοτε κοιτάζουν μέσα στο γήπεδο, αλλά και στον πάγκο τους. Δεν περιμένει τα πράγματα να συμβούν από μόνα τους. Τα κάνει να συμβούν, με τις ενέργειές του».

Στον επίλογο της συζήτησης, ο Μάρτσιν Μίετσελ μίλησε για τη «δική του» Θεσσαλονίκη, στην οποία έζησε πέντε χρόνια: «Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Το περασμένο καλοκαίρι είχα έρθει με την οικογένειά μου για διακοπές. Είμαι 36 ετών και πιστεύω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για άλλα 1-2 χρόνια, αλλά ποτέ δεν ξεχνώ τα χρόνια που πέρασα εκεί. Μπορεί στο μέλλον να έρθω ξανά για να δουλέψω στην Ελλάδα, ως προπονητής ή ως μάνατζερ. Ποιος ξέρει… Σίγουρα, πάντως, θα έρχομαι κάθε καλοκαίρι για διακοπές!».

To Top