ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μαγική εικόνα! Άρης κόντρα σε όλους, πάλεψε, αλλά γνώρισε την ήττα (3-1)

Ο Άρης εμφάνισε βελτιωμένη εικόνα, πάλεψε κόντρα στην ΑΕΚ, είχε ευκαιρίες να βάλει κι άλλα γκολ, όμως παραδόθηκε στο τέλος και γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 4η αγωνιστική των Play offs.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν καλή εικόνα και στα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης, δέχτηκαν γκολ απο πέναλτι στο 34, ενώ ισοφάρισαν με τον Ιτούρμπε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο δεύτερο μέρος Διαιτητής και VAR του ακύρωσαν γκολ του Καμάτσο ως οφσαίντ και έδωσαν πέναλτι στην ΑΕΚ το οποίο πήραν πίσω.

Η ΑΕΚ από το 70 και μετά ανέβηκε και πέτυχε δύο γκολ στο 82 και στο 90+5 με τον Τσουμπέρ που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κουέστα, ο οποίος επέστρεψε κάτω απο τα γκολπόστ, ενώ πλήγμα για τους κιτρινόμαυρους ο τραυματισμός του Μπράμπετς ο οποίος αποχώρησε με φορείο σφαδάζοντας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΥΕΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΣΟ ΦΟΡ

Από την ενδεκάδα που επέλεξε ο Τόλης Τερζής για το ματς κόντρα στην ΑΕΚ ξεχώρισε η επιστροφή σε αυτή του Χουλιάν Κουέστα κάτω απο τα δοκάρια των κιτρινόμαυρων. Εμπακατά Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν η τετράδα στην άμυνα με τους Ετέμπο και Νταμπό στα χαφ. Μπροστά τους σε πιο δημιουργικό ρόλο ο Νταρίντα, έχοντας στις πλευρές τους Ιτούρμπε και Πάλμα και στην κορυφή τον Καμάτσο.

ΚΑΛΟ ΤΕΜΠΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Οι δυο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο, με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη ευκαιρία του ματς μόλις στο 2′ όταν ο Αραούχο έπιασε ωραία κεφαλιά μέσα στη μικρά περιοχή, όμως ο Κουέστα με εντυπωσιακή απόκρουσε απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 5ο λεπτό ο Άρης είχε την πρώτη του επίσκεψη στα καρέ της ΑΕΚ με ενέργεια του Ιτούρμπε και πάσα στον Καμάτσο, που από πλάγια θέση βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 10′ οι κιτρινόμαυροι είχαν μια ακόμη ευκαιρία να σκοράρουν. Ωραία συνεργασία Πάλμα- Ιτούρμπε- Νταμπό και Νταρίντα με τον τελευταίο από πλεονεκτική θέση να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη.

ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ

Στο 25ο λεπτό οι κιτρινόμαυροι… πάγωσαν με τον τραυματισμό του Γιακούμπ Μπράμπετς. Σε εκτέλεση φάουλ στην ΑΕΚ ο Κουέστα βγήκε με τις γροθιές για να διώξει και συγκρούστηκε με τον Τσέχο συμπαίκτη του ο οποίος έπεσε άσχημα στο έδαφος, ενώ αποχώρησε με φορείο σφαδάζοντας.

ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΕΤΕΜΠΟ-ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Η ΑΕΚ

Στο 34΄ο Ετέμπο μη διαβάζοντας σωστά τη φάση, ανέτρεψε στην περιοχή τον Ελίασον με τον διαιτητή Διαμαντόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα και κάνοντας το 1-0.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΙΤΟΥΡΜΠΕ

Ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Πάλμα έπιασε ένα σουτ-βολίδα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην συνέχεια έφτασε στον Ιτούρμπε που με πλασέ έγραψε το 1-1.

 

ΔΙΠΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΜΠΟ

Στο 56′ καταπληκτική σέντρα με το εξωτερικό απο τον Πάλμα, έπιασε την κεφαλια ο Νταμπό αλλά δεν ήταν στο σωστό χρόνο κ η μπάλα πέρασε πάνω απο τα δοκάρια του Αθανασιάδη, ενώ στο 73΄η κεφαλιά του Νταμπό από καλή θέση κατέληξε μόλις πάνω απο το κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη.

ΓΚΟΛ ΟΦΣΑΙΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ
Στο 58 ο Νταμπό έβγαλε καταπληκτική κάθετη στον Καμάτσο ο οποίος πλάσαρε τον Αθανασιάδη για το 1-2. Το γκολ όμως του Πορτογάλου ακυρώθηκε ως οφσαιντ.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΕΣΤΑ

Στο 54 και 78 ο Κουέστα δήλωσε παρών κατεβάζοντας τα ρολά τόσο στον Αραούχο όσο και στον Τσούμπερ.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ Ο ΤΣΟΥΜΠΕΡ

Στο 82′ όμως ο Ισπανός κίπερ του Άρη δεν είχε λύση. Ο Μάνταλος γέμισε με φάουλ, ο Πίρσμαν απομάκρυνε και ο Τσούμπερ με έναν δεξί κεραυνό τράνταξε τα δίχτυα για να κάνει το 2-1. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ σφράγισε οριστικά τη νίκη της με τον Τσουμπερ να εκμεταλλεύεται την κόντρα στο σουτ του Μάνταλου και με πλασέ να γράφει το τελικό 3-1.

 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (60′ Πινέδα), Ελίασον (60′ Φερνάντες), Αραούχο (60′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία.
Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (29′ λ.τρ. Ενκουλού), Εμπακατά (80′ Χριστοδουλόπουλος), Ετέμπο (46′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Νταμπό, Ιτούρμπε (61′ Οντουμπάγιο), Καμάτσο, Πάλμα (80′ Μαζικού)

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης

1ος Bοηθός: Mπουξμπάουμ Pάιχαρντ

2ος Bοηθός: Πετρόπουλος Τρύφων

4ος Διαιτητής: Βεργέτης Χρήστος

VAR: Eυαγγέλου Άγγελος AVAR: Φωτόπουλος Ανδρέας

To Top