Μαγική Σάκκαρη, για πρώτη φορά στον 4ο γύρο του Roland Garros! (video)

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Ελίζ Μέρτενς 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-2) και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros για πρώτη φορά στην ιστορία της. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα την περσινή φιναλίστ, την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν.

Η Μαρία Σάκκαρη αναμετρήθηκε με την Ελίζ Μέρτενς για τον γύρο των “32” του Roland Garros, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κερδίζει 2-1 σετ, όπως και στα προηγούμενα δύο της παιχνίδια στο τουρνουά και να προκρίνεται για πρώτη φορά στον 4ο γύρο του Roland Garros στην ιστορία της. Η περυσινή φιναλίστ – νούμερο 5 στον κόσμο – Σοφία Κενίν θα είναι η επόμενη αντίπαλος της Ελληνίδας τενίστριας (ΕΡΤ 2, Eurosport).

Η Μέρτενς μπήκε πιο δυνατά, σπάζοντας το σερβίς της Ελληνίδρας τενίστριας και πήρε τα πρώτα δύο games (2-0), όμως η Σάκκαρη έσπασε και αυτή το σερβίς της Μέρτενς στο τέταρτο game και έφερε σε ισορροπία το παιχνίδι (2-2). Η Ελλήνιδα αθλήτρια ήταν εξαιρετική στο πέμπτο και το έκτο game, προσφέροντας θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο court Σιμόν – Ματιέ.

Οι δύο αθλήτριες συνέχιζαν να παίρνουν διαδοχικά τα games στα οποία σέρβιραν, με το σκορ να φτάνει στο (5-5). Η Σάκκαρη πήρε ξανά το 11ο game στο οποίο σέρβιρε και έκανε το break στο δωδέκατο, παίρνοντας το πρώτο σετ και πρόλαβε να το πάρει πριν οδηγηθεί στο tie-break.

Στο δεύτερο σετ και πάλι η Μέρτενς μπήκε πιο δυνατά και έκανε break στο σερβίς της Σάκκαρη (1-0), με την Ελληνίδα τενίστρια να απαντάει άμεσα, παίρνοντας το δεύτερο game (1-1).

Στη συνέχεια και πάλι οι δύο αθλήτριες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με τις δύο αθλήτριες να παίρνουν τα games στα οποία σερβίρουν με χαρακτηριστική άνεση μάλιστα.

Στο 7ο game στο οποίο σέρβιρε η Σάκκαρη, η Μέρτενς ήταν εξαιρετική και έκανε break στο σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, παίρνοντας προσωρινά πλεονέκτημα για την κατάκτηση του σετ, όμως η Σάκκαρη έκανε εκ νέου break στο break και έκανε το (4-4).

Η Σάκκαρη κατάφερε να πάρει το ένατο game και να κάνει το 5-4. Στο δέκατο game πήρε αρχικά δύο πόντους, αλλά με δύο φτηνά λάθη η Μέρτενς ισοφάρισε αρχικά σε 30-30 και με άλλους δύο στη συνέχεια έκανε το 5-5.

Στο 11ο game, η Μέρτενς μπήκε πιο δυνατά, κάνοντας το 30-0, όμως η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση και πήρε το game στο τρίτο πλεονέκτημα. Ωστόσο δεν μπόρεσε να σπάσει το break στο 12ο game, με την Μέρτενς να κερδίζει με (40-15), παίζοντας με άνεση παρά την πίεση που υπήρχε.

Στο tie break η Σάκκαρη δεν ήταν καλή, κάνοντας δύο double faults σε σερβίς, με την Μέρτενς να επικρατεί με 7-2 και να παίρνει το δεύτερο σετ (1-1).

Σε αντίθεση με τα πρώτα δύο σετ, η Σάκκαρη ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έσπασε το σερβίς της Μέρτενς, στο πρώτο game παίρνοντας στη συνέχεια και το δεύτερο (και πρώτο που σέρβιρε εκείνη), κάνοντας το 2-0.

Στη συνέχεια Μέρτενς και Σάκκαρη πήραν από ένα game στα σερβίς τους, με την Σάκκαρη να σπάει για δεύτερη φορά στο τρίτο σετ το σερβίς της 25χρονης Βελγίδας τενίστριας, κάνοντας το 4-1 στα games και αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση του τρίτου σετ.

Το έκτο game κατέληξε και αυτό στην Σάκκαρη, με την Μέρτενς να δείχνει σημάδια κούρασης. Παρ’ όλα αυτά η Βελγίδα βρήκε τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα και κατάφερε να μειώσει σε 5-2. Η Σάκκαρη πήρε εν τέλει το όγδοο game και επικράτησε της Βελγίδας με 2-1 σετ.

To Top