Μαζί με τον Άρη «κατέρρευσε» και ο μύθος του Σούλη… Οι 96 μέρες της απομυθοποίησης

Ο Σούλης Παπαδόπουλος έμεινε στον Άρη 96 μέρες, σε αυτή τη δεύτερη περίοδο που ανέλαβε προπονητής.

Σε αυτές τις μέρες, έπεσε μαζί με το «καράβι» των κίτρινων στα… βράχια, μια και δεν κατάφερε να αναστρέψει την αρνητική κατάσταση που δημιουργήθηκε από το ξεκίνημα της περιόδου. Μαζί με τον υποβιβασμό του Άρη, «βυθίστηκε» και ο μύθος που δημιουργήθηκε από πέρσι, όταν ήταν στο τιμόνι της ομάδας, συμμετέχοντας στη σωτηρία της και καλλιεργήθηκε από το ξεκίνημα της περιόδου, φτάνοντας στο σημείο να… μαλώνουν φίλαθλοι της ομάδας γιατί δεν ήταν στον πάγκο ο Σούλης Παπαδόπουλος! Σημεία των καιρών…

Έχει σίγουρα πολλά ελαφρυντικά ο 47χρονος προπονητής. Δεν έκανε αυτός τον τραγικό αγωνιστικό απολογισμό του καλοκαιριού, ούτε την προετοιμασία της ομάδας. Δεν ευθύνεται γιατί δεν είχε ξένους, ούτε γιατί τόσα χρόνια τα χρέη έπνιξαν τον Άρη, με αποτέλεσμα να έχει ένα νεανικό και άπειρο ρόστερ. Φυσικά, όπως και οι προκάτοχοί του δεν ευθύνεται για το κυνήγι της διαιτησίας, για τους χαμένους βαθμούς και τις εξοντωτικές ποινές, όπως π.χ. Μπακασέτα, Μπουγαΐδη.

Ομολόγησε και ο ίδιος ότι εάν ήταν άλλος προπονητής στη θέση του, θα τα είχε παρατήσει. Προφανώς παρασύρθηκε και αυτός όπως και πολύς κόσμος από την περσινή επιβίωση του Άρη, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητες του.

Από τις 20 Δεκεμβρίου, όταν διαδέχθηκε τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς μέχρι χθες, σε αυτές τις 96 μέρες στον πάγκο του Άρη, έχει όμως έναν απογοητευτικό απολογισμό: Μόλις μια νίκη σε 15 παιχνίδια, έξι ισοπαλίες. Απολογισμός γκολ μόλις 11 υπέρ και 24 κατά. Ανέλαβε τον Άρη που είχε έντεκα βαθμούς μετά από 16 παιχνίδια και βρισκόταν μόλις ένα βαθμό κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και τον αφήνει υποβιβασμένο μαθηματικά.

Με τέτοια αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι άμοιρος ευθυνών ο προπονητής. Δεν κατέφερε να δώσει μια συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία στην ομάδα. Ο Άρης δεν έδειξε ούτε αυτοματισμούς, ούτε αξιόπιστη ανάπτυξη κάποιες ενέργειες που να θυμίζουν ομάδα που δούλευε στις προπονήσεις.  Παράλληλα, έγινε λόγος και είχαν αρνητικό αντίκτυπο τα… πειράματα που σπάνια του βγήκαν, αλλάζοντας θέσεις στους παίκτες με πιο κραυγαλέα την χρησιμοποίηση του Κύργια δεξί μπακ και του Βλάχου σε ρόλο δεξιού εξτρέμ.

«Εξαφάνισε» παράλληλα αρκετούς παίκτες που θα μπορούσαν θεωρητικά να βοηθήσουν. Ακόμη και στο θέμα της ψυχολογίας, όπου ήταν το δυνατό στοιχείο του και μόνο το γεγονός ότι ο Άρης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα, δείχνει ξεκάθαρα ότι απέτυχε…

To Top