«Μακάρι να επιστρέψω στον Άρη…»

Ένας πρώην παίκτης του Άρη και νυν του ΟΦΗ, ο Βασίλης Ρόβας μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση των δυο ομάδων την άλλη Κυριακή. Ο Ρόβας σχολίασε την επερχόμενη «μάχη» της ομάδας του με τον Άρη, αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο φετινό πρωτάθλημα.  

Ο έμπειρος μέσος είπε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, ενώ κατέληξε δίνοντας μια συμβουλή σε όλες τις ελληνικές ομάδες και κυρίως στον Άρη μιλώντας στο “metrosport”: «Οι ελληνικές ομάδες και πάνω απ΄ όλα ο Άρης, πρέπει να φτιάξει μια ομάδα που να αποτελείται από έλληνες και όχι από ξένους ποδοσφαιριστές. Μόνο οι έλληνες παίκτες δείχνουν κατανόηση και κάνουν κατάθεση ψυχής μέσα στον αγωνιστική χώρο. Αυτό δεν μπορεί να το αναπληρώσει κανένας ξένος παίκτης. Ο ξένος στη δύσκολη στιγμή, θα κοιτάξει τον εαυτό του και όχι το καλό της ομάδας. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν οι ομάδες αυτό, τόσο το καλύτερο για τις ίδιες».

 

-Περίμενες ο Άρης να πραγματοποιήσει τόσο κακό ξεκίνημα;
«Όχι δεν το περίμενα. Η ομάδα δεν είναι «μονταρισμένη». Πιστεύω ότι δεν έκανε καλό σχεδιασμό. Δεν κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα. Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ένα κορμό. Όταν φτάνεις στο σημείο να έχει 37 παίκτες στο ρόστερ, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Δεν μπορεί ο προπονητής υπό αυτές τις συνθήκες, να «μοντάρει» την ομάδα και να δείξει αυτή το καλό της πρόσωπο».

-Που εντοπίζεις το πρόβλημα και η ομάδα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα;
«Στη κακή αμυντική λειτουργία. Ποιότητα και επιθετικές δυνατότητες, διαθέτει. Όταν ο καθένας παίζει για τον εαυτό του και για το προσωπικό του όφελος, το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Δεν σημαίνει επειδή είσαι ο Άρης και διαθέτεις βαριά φανέλα, ότι μπορείς να παίρνεις τα παιχνίδια. Αν δεν κάνεις κατάθεση ψυχής μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν αφήσεις στην άκρη τον προσωπικό σου εγωισμό και δεν βοηθάς τους συμπαίκτες σου, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι καλό και για αυτό υπάρχει αυτή η εικόνα. Συν τις άλλοις, δεν μπορείς να βάζεις στην ομάδα παίκτες που δεν έχουν κάνει προετοιμασία και να περιμένεις από αυτούς να σου δώσουν το 100%. Είναι πολύ δύσκολο να σου δώσουν αυτά που θέλεις. Όπως επίσης δεν γίνεται, να αφήνεις έξω παίκτες «βαρόμετρα» και να τους αλλάζεις συνεχώς θέσεις. Με αυτό τον τρόπο η ομάδα αποδιοργανώνεται και υπάρχει…μουρμούρα. Αυτό έχει ως επόμενο τα αποδυτήρια να μην είναι καλά, και οι παίκτες να μην είναι δεμένοι σαν «οικογένεια»”.

Η αλλαγή προπονητή, θεωρείς ότι θα βοηθήσει τον Άρη αρχής γενομένης στο μεταξύ σας παιχνίδι;
«Σίγουρα θα βοηθήσει, αλλά μην περιμένουμε και θαύματα. Αν ένας προπονητής δεν κάνει αυτός την προετοιμασία, αν δεν διαλέξει ο ίδιος τους ποδοσφαιριστές, είναι δύσκολο να «μοντάρει» την ομάδα. Για αυτό τον λόγο χρειάζεται υπομονή από τον κόσμο του Άρη. Ο νέος προπονητής χρειάζεται χρόνο για να δείξει το έργο του. Σίγουρα ο κόσμος του Άρη είναι απαιτητικός και θέλει γρήγορα αποτελέσματα, αλλά δεν γίνεται αλλιώς».

-Που το πάει ο ΟΦΗ φέτος;
«Ο ΟΦΗ έχει δημιουργήσει μια καλή ομάδα. Το μυστικό είναι ότι είμαστε «οικογένεια» μεταξύ μας. Πέρα από το γήπεδο, πάμε για καφέ, για φαγητό όλοι μαζί. Είμαστε μια παρέα. Έχουν έρθει ποιοτικοί παίκτες, όπως ο Μάντζιος και ο Ταυλάριδης, και κάποιοι ξένοι, οι οποίοι μπήκαν αμέσως στη φιλοσοφία της ομάδας. Σε αυτό τους βοηθήσαμε και εμείς οι παλιοί ποδοσφαιριστές. Το σημαντικό είναι ότι γνωρίζουν, ότι δεν υπάρχουν λεφτά και αυτό ίσως τους έχει κάνει να νιώθουν πιο άνετα και να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο για να πάρουν μεταγραφή «αύριο-μεθαύριο» σε άλλη ομάδα».

-Πόσο δύναμη σας δίνει το «Γεντί Κουλέ»
«Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι φανατικός και σίγουρα είναι ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας. Όταν ο αντίπαλος έχει 10.000 κόσμο από πάνω του δεν είναι εύκολο. Ο Άρης θα έχει δύσκολο έργο. Άλλωστε στόχος μας είναι να μην χάσουμε βαθμούς στην έδρα μας. Αυτό έχουμε θέσει ως «κλειδί» την φετινή χρονιά».

-Νιώθεις μια πικρία για τον τρόπο που έφυγες από τον Άρη;
«Νιώθω ότι θα μπορούσα να προσφέρω περισσότερα. Για αυτό ζήτησα μόνος μου να φύγω δανεικός στα Γιάννινα. Ήθελα να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου και να επιστρέψω ακόμα καλύτερος στον Άρη. Περίμενα να ανταμειφθώ. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έχω φιλοδοξίες για αυτό και δεν «κάθισα» πάνω στο συμβόλαιο. Ήθελα να παίζω και όχι να τρέχω γύρω-γύρω. Για αυτό και ήρθα στον ΟΦΗ. Είμαι της άποψης ότι κανείς δεν χάνεται. Αν δουλεύεις σκληρά και πιστέψεις στον εαυτό του κάποια στιγμή θα δικαιωθείς. Η χρονιά αυτή είναι μεταβατική για μένα. Επέστρεψα από ένα σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος παραλίγο να μου «έκοβε» το ποδόσφαιρο. Ωστόσο το ξεπέρασα και επέστρεψα δυνατός»

-Σκέφτεσαι ότι θα έρθει μια μέρα που θα επιστρέψεις;
«Μακάρι να έρθει η στιγμή και να επιστρέψω στον Άρη. Θέλω να προσφέρω, όσα δεν μπόρεσα να προσφέρω την πρώτη φορά. Ωστόσο είμαι παίκτης του ΟΦΗ και αυτή την στιγμή μόνο αυτός με ενδιαφέρει. Θέλω να κερδίσουμε την ερχόμενη Κυριακή και αν ο κόουτς με βάλει στην βασική ενδεκάδα, θα προσπαθήσω να είμαι ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Στόχο που έχω κάθε φορά που αγωνίζομαι».

 

To Top