Μικρότεροι όμιλοι στα πρωταθλήματα χάντμπολ της Α2

Σε γεωγραφικούς υπο-ομίλους αναμένεται να διαχωριστούν οι ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα χάντμπολ της Α2 κατηγορίας -ανάμεσά τους και ο Άρης, σε άνδρες και γυναίκες- εφόσον γίνει δεκτή η σχετική πρόταση που κατέθεσε η ΟΧΕ προς τα σωματεία. Οι «κίτρινοι» βλέπουν θετικά την συγκεκριμένη κίνηση, έτσι ώστε να τεθεί τέλος στο αδιέξοδο και να ξεκινήσουν επιτέλους τα πρωταθλήματα.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αποφασίστηκε για οικονομικούς λόγους να προταθεί η συγκεκριμένη λύση, για τα πρωταθλήματα της Α1 γυναικών, της Α2 ανδρών και Α2 γυναικών, καθώς και για τη Β’ κατηγορία ανδρών, με στόχο αυτές να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη των πρωταθλημάτων έχει αναβληθεί, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που έχει προκαλέσει η διακοπή της κρατικής επιχορήγησης προς την ΟΧΕ.

Σε ό,τι αφορά στην Α2 κατηγορία, που αφορά τον Άρη τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, η πρόταση της Ομοσπονδίας ήταν να διαχωριστούν ο υφιστάμενος Βόρειος και Νότιος όμιλος σε υπο-ομίλους με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια. Με τον τρόπο αυτό, θα υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές μετακινήσεις και κατά συνέπεια λιγότερα έξοδα.

Ζητήθηκε από τα σωματεία να αποστείλουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (14/11), ώστε στην συνέχεια να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την άμεση έναρξη των πρωταθλημάτων.

Ο Άρης αναμένεται να ανταποκριθεί θετικά, όπως δήλωσε στο PRESSARIS ο γενικός αρχηγός των τμημάτων του ΑΣ και έφορος της γυναικείας ομάδας χάντμπολ, Κώστας Κουράκος: «Δεδομένης της παρούσας οικονομικής κατάστασης, πρόκειται για μία καλή πρόταση. Προκειμένου, λοιπόν, να μην ξεκινήσουν καθόλου τα πρωταθλήματα και να έχουμε δύο τμήματα σε απραξία με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η πρόταση αυτή μας βρίσκει σύμφωνους».

To Top