ΜΠΑΣΚΕΤ

ΜακΓκι: “Τα καταφέραμε επειδή μείναμε ενωμένοι, τώρα κοιτάμε μόνο ψηλά”

Το γεγονός ότι στις πολύ δύσκολες στιγμές φέτος η ομάδα του Άρη έμεινε ενωμένη εστίασε την αιτία της πορείας μέσα στο 2019 με τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες ο Γκάρι ΜακΓκι.

Ο Αμερικανός σέντερ φιλοεξνήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Για το ότι είναι ένα πολύ καλό διάστημα για αυτόν: “Είμαι σε μια πολύ καλή περίοδο της ζωής μου, τα πράγματα πάνε καλά, έχουν μπει σε μια σειρά και είμαι ενθουσιασμένος για να δω τι θα έρθει στην συνέχεια”.

Για τις καλές τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας και του ίδιου: “Συνεχίζουμε να δουλεύουμε καλά, να προσπαθούμε σκληρά στις προπονήσεις, έχουμε πάρει τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, στο ξεκίνημα της σεζόν δεν πηγαίναμε πάρα πολύ καλά, δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποια “κλειστά παιχνίδια”, αυτό πλέον άλλαξε. Εγώ προσπαθώ να βοηθήσω, να είμαι καλύτερος, πιο επιθετικός ειδικά κοντά στο καλάθι και να βοηθάω την ομάδα μου”.

Για την καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και το πόσο βοήθησε: “Σίγουρα, έχουμε πολλά καλά παιδιά στα αποδυτήρια, ο καθένας θέλει να δει τον άλλον να πετυχαίνει, αυτό μας κράτησε στα δύσκολα και τώρα πλέον η σκληρή μας δουλειά έχει αποδώσει καρπούς και πηγαίνουμε όλο και καλύτερα”.

Για το ότι παίζει πολύ καλύτερα τον τελευταίο καιρό: “Ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου με πιστεύουν, και ήθελα και εγώ να βοηθήσω. Συνεχίζω να δουλεύω σκληρά, πιστεύω στον εαυτό μου και βγαίνω στο γήπεδο για να δώσω το καλύτερο”.

Για τον Γιάννη Καστρίτη και το πως τον βοήθησε: “Ήμουν την περσινή χρονιά μαζί του στην Κύμη, κάνει μια πιο δυναμική προπόνηση, έχει βάλει παραπάνω ανταγωνισμό στην προπόνηση, έχει βάλει τον στόχο της νίκης και αυτό περνάει και στον αγώνα, παίζουμε με περισσότερο πάθος και αυτό μας βοηθάει να κερδίσουμε”.

Για το αν τον βοήθησε και ψυχολογικά η έλευση Καστρίτη: “Σίγουρα με βοήθησε, ξέρει το παιχνίδι μου και εμένα, πιστεύει το παιχνίδι μου και σίγουρα έχω αποδώσει καλύτερα αυτήν την στιγμή”.

Για την πίεση που είχε όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά: “Σαν επαγγελματίας παίκτης η πίεση είναι κομμάτι της δουλειάς, φυσικά και δεν θέλαμε να είμαστε σε αυτήν την θέση, παλέψαμε, κερδίσαμε, μείναμε μαζί, πήραμε τις νίκες και τώρα κοιτάμε το πόσο πιο ψηλά μπορούμε να ανέβουμε στην βαθμολογία”.

Για τον κόσμο: “Έρχονται και μας υποστηρίζουν, ακόμη και όταν δεν ήμασταν καλά, μας βοήθησαν να τα καταφέρουμε και να πάρουμε νίκες, θέλουμε να συνεχίσουν να είναι στο γήπεδο και να μας στηρίζουν”.

Για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα: “Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι κάθε φορά, κοιτάμε να κερδίσουμε, δεν θέλουμε να βάλουμε συνολικούς στόχους, προσπαθούμε να κερδίζουμε και να είμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα”.

Για το ότι θα υπάρχει διακοπή ενός μήνα: “Κανείς δεν θέλει να υπάρχει μια τόσο μεγάλη διακοπή, είναι όμως μέρος του παιχνιδιού, θα προπονηθούμε, θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι, να είμαστε έτοιμοι με τον Ολυμπιακό και να κερδίσουμε το παιχνίδι”.

Για το ότι έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά: “Προσπαθώ να βλέπω το πράγματα ένα-ένα, θα δω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον”.

Για τις διαφορές του κόουτς Καστρίτη με τον κόουτς Αγγέλου: “Είναι και οι δυο καλοί προπονητές, ο κόουτς Καστρίτης τώρα κάνει τα βήματα του, ο κόουτς Αγγέλου έχει παραπάνω εμπειρία”.

Για την κόρη του και το πως είναι να είσαι πατέρας: “Είναι εκπληκτικό, χρειάζεται να ξυπνάς τα βράδια αλλά ξέρεις ότι είναι η κόρη σου, και είναι κάτι το ιδιαίτερο”.

Για το αν τον “βοήθησε” η κόρη του: “Με βοήθησε να δω το παιχνίδι από μια διαφορετική οπτική γωνία, να προσπαθήσω περισσότερο, να προσπαθήσω για την ομάδα, να προσπαθήσω για εμένα”.

Για την Θεσσαλονίκη: “Η πόλη είναι πολύ καλή, οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και όλα είναι πάρα πολύ ωραία”.

Για το ότι παρακολούθησε και τον ποδοσφαιρικό Άρη: “Ήταν πάρα πολύ ωραία, ήταν η δεύτερη μου φορά σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι, το διασκέδασα πάρα πολύ, και την ατμόσφαιρα αλλά και το πως ενθουσιαζόταν ο κόσμος”.

To Top