ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαλάτεια, η αρχαία Μελιτηνή στα… βάθη της Ανατολίας! (photos)

Η πιθανότητα να αντιμετωπίσει ο Άρης (εφόσον προκριθεί από την Μόλντε) την Μαλάτιασπορ (η οποία θα πρέπει να προκριθεί σε βάρος της Παρτιζάν), καταγράφει ένα πιθανό ταξίδι των κιτρινόμαυρων στα βάθη της Ανατολίας!

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η έδρας της τουρκικής ομάδας είναι στην Μαλάτεια πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της ανατολικής Τουρκίας. Η Μαλάτεια βρίσκεται 1.698 χιλιόμετρα μακριά από την Θεσσαλονίκης, βόρεια της Συρίας (250 χιλιόμετρα από τα σύνορα), ενώ απέχει 1.128 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη και 656 χιλιόμετρα από την Άγκυρα.

Να σημειωθεί ότι η αεροπορική βάση Ερχάτς, στη Μαλάτεια της ανατολικής Τουρκίας, προοριζόταν για την εγκατάσταση των αμερικανικών μαχητικών F-35A, για τα οποία ΗΠΑ και Τουρκία έχουν έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση, με αφορμή την παραγγελία των ρωσικών S-400 από την Αγκυρα.

Η Μαλάτεια είναι η αρχαία Μελιτηνή της εποχής των Σταυροφοριών και είναι η πόλη που γεννήθηκε ο Άγιος Ευθύμιος (373-473), ένας από τους θεμελιωτές του βυζαντινού μοναχισμούστην Παλαιστίνη. Κατά τον 19ο αι., η πόλη μετακινήθηκε από την αρχική της θέση (σημ. χωριό Μπατταλγκάζι ή Εσκιμαλάτγια, “Παλαιά Μαλάτεια”), νοτιότερα, στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η σύγχρονη πόλη.

Κατά τη γενοκτονία των Αρμενίων η πόλη έλαβε κύματα εκτοπισμένων από πόλεις όπως η Σεβάστεια, αλλά και άλλα χωριά, που είχαν ως τελικό τους προορισμό τα στρατόπεδα εξόντωσης στην κεντρική Μικρά Ασία.

 

To Top