ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μαλάτος για CAS: “Καμία σχέση τα χρέη της παλιάς με τη νέα ΠΑΕ”, για Μαρούπα: “Θα κάψω τα πτυχία μου…”

Ο καθηγητής Αθλητικού Δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος, μίλησε για την υπόθεση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ Άρης, μετά και τη δικαίωση της ΠΑΕ ΑΕΛ από το CAS.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο “Μετρόπολις”:

Για τη δικαίωση της ΑΕΛ στο CAS: «Δεν ήταν ανάγκη να περιμένουμε να μας το πει το CAS αυτό. Το λέει ο ίδιος ο νόμος, δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει τόσο μεγάλος πανικός με το θέμα του Άρη. Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι μπορεί να δημιουργηθεί νέα ΠΑΕ ενόσω διαρκή η εκκαθάριση της παλιάς και δεν έχει καμία σχέση με τα βάρη που είχε η παλιά. Υπήρχε απόφαση της Επιτροπής, που και να μην υπήρχε, το λέει ο νόμος».

Για τα όσα έχει αναφέρει η Μαρούπα: «Ας φέρει η κ. Μαρούπα να το διαβάσει. Που το λέει αυτό ο νόμος; Εγώ θα κάψω τα πτυχία μου. Έχω τον νόμο μπροστά μου. Το Άρθρο 111, παράγραφος 1, εδάφιον 2 του νόμου λέει ότι η εκκαθάριση θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε 30 μήνες από τον υποβιβασμό της ΠΑΕ. Μετά πάμε στην παράγραφο 3 του ίδιου Άρθρου, η οποία λέει ότι σε περίπτωση που εντός των 30 μηνών η ομάδα του σωματείου προβιβαστεί, η Γενική Συνέλευση του σωματείου δικαιούται αντί να συστήσει νέα ΠΑΕ, να ζητήσει την αναβίωση της παλαιάς. Αν ζητήσει την αναβίωση της παλαιάς, την οριστική απόφαση περί αναβίωσης ή μη αναλαμβάνει η Γενική Συνέλευση της υπό εκκαθάρισης ΠΑΕ. Αν συναινεί και η Γενική Συνέλευση της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, τότε αναβιώνει. Αν δεν συναινεί, ή το ίδιο το σωματείο δεν θέλει να αναβιώσει η παλιά, τότε πηγαίνει στη σύσταση καινούριας, όπως το προβλέπει ο νόμος. Μπορούν να γίνουν και τα δύο».

To Top