ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μαλάτος: «Σαββίδης και Μελισσανίδης οι νέοι συντελεστές του εγκλήματος, υπηρέτης του συστήματος ο Γραμμένος»

Ο Ανδρέας Μαλάτος, καθηγητής αθλητικού δικαίου και πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ εξαπέλυσε κεραυνούς στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι “Σαββίδης και Μελισσανίδης είναι οι νέοι συντελεστές του εγκλήματος στο ποδόσφαιρο” ενώ ανέφερε ότι είναι προσχηματική η αναβολή της Φούτμπολ λιγκ, μια και η ΕΕΑ δεν έχει καμία εξουσία.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για την εκδήλωση του ΙΔΕΑΔ: “Είναι μία εκδήλωση που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, μιλάνε πρώτα κάποιοι και μετά γίνεται η απονομή των Απολλώνιων βραβείων, εμείς από την μεριά μας προτείναμε για βράβευση την Βιργινία Σακελαροπούλου. Θίγουμε σε αυτήν σοβαρά νομικά θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα είπε και την κατάσταση με την διαιτησία και τις αδικίες είπε: “Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ηθελημένης ασάφειας της διοργανώτριας αρχής, όταν συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια λάθη επανειλημμένα, κάποια στιγμή μπαίνει η υποψία ότι γίνονται ηθελημένα. Αν το σύστημα λειτουργεί σωστά και κακός παράγοντας να είσαι θα καλυτερέψεις. Όταν όμως το σύστημα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο δεν καλυτερεύει τίποτα.

Για την… δήθεν εξυγίανση είπε: “Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο δείγμα καμίας εξυγίανσης, δεν έχει γίνει καμία κίνηση. Προ εξυγίανσης λέγαμε ότι ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός κάνανε κουμάντο, μετά την εξυγίανση λέμε ότι ο Μελισσανίδης για την ΑΕΚ, ο Σαββίδης για τον Π.Α.Ο.Κ και ο Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό, κάνουν κουμάντο. Από εκεί που είχαμε έναν, τώρα έχουμε τρεις που είναι οι συντελεστές του εγκλήματος. Ήταν ο Μαρινάκης, τώρα οι νέοι συντελεστές του εγκλήματος στο ποδόσφαιρο είναι οι Σαββίδης και Μαρινάκης. Πρώτα από όλα θα έπρεπε να αγαπάνε το ποδόσφαιρο και μετά τις ομάδες τους αλλά αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει. Κοιτούν μόνο τις ομάδες τους.

Εάν το κράτος αποφασίσει να κάνει εξυγίανση θα το κάνει με κάθε κόστος, δυστυχώς δεν έχουμε ανθρώπους που να ενστερνίζονται αυτήν την φιλοσοφία ότι θα φτιάξουν δηλαδή ένα πρωτάθλημα κάτω από το γράμμα του νόμου. Αυτήν την στιγμή οι παράγοντες θέλουν να ελέγχουν την διαιτησία.

Για την διαιτησία είπε:

Στο καταστατικό της ΕΠΟ για την διαιτησία δεν κάνει καμία αναφορά στους νόμους αλλά λέει ότι θα γίνεται ότι λέει η FIFA κλπ. Θέλουν οι παράγοντες να ελέγχουν την διαιτησία για τα δικά τους συμφέροντα. Δεν μπορεί κάποιος να ελέγχει έναν διαιτητή αν δεν τον ορίζει.

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο είπε:

Ασχετα με τις προθέσεις του, μπορεί να ήταν πριν καλές δεν το ξέρω, αλλά εκουσίως δέχτηκε να είναι μέλος της ΕΠΟ. Με την όλη στάση του μας προκαλεί το συμπέρασμα ότι είναι «υπηρέτης» του συστήματος.

Για την Football League είπε:

Θέατρο του παραλόγου αυτό που συμβαίνει στην Football League. Είναι πρόσχημα ότι δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα της Football League λόγω μη υπαρκτής επιτροπής. Η ΕΕΑ δεν έχει καμία εξουσία, πέρα από την επιβολή των ποινών για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Βάσει της ΕΠΟ δεν έχει εξουσία. Δεν είναι έτοιμοι οι άνθρωποι που διοικούν την Football League να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν και γι αυτό προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο.

To Top