Μανιάς: «Στο τέλος θα φανεί αν είναι σωστή ή όχι η επανέναρξη των πρωταθλημάτων»

Ο Μιχάλης Μανιάς, μίλησε για το πως βίωσε την καραντίνα στην Πολωνία, τη θητεία του μέχρι τώρα στη Πογκόν Στέτσιν αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο 30χρονος επιθετικός τον τελευταίο χρόνο, αγωνίζεται στην Πολωνία για λογαριασμό της Πογκόν Στέτσιν, εκεί όπου συμπαίκτης του είναι ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Ο άλλοτε φορ του Άρη, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη ζωή του στην Πολωνία, στο επίπεδο του πρωταθλήματος, τους προσωπικούς στόχους αλλά και στο πως αντιμετώπισαν τον κορονοϊό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο gazzetta.gr:

Κλείνεις περίπου ένα χρόνο στην Πολωνία. Πως είναι η ζωή εκεί αλλά και το επίπεδο του ποδοσφαίρου εκεί;

«Η ζωή εδώ πέρα στο Στέτσιν είναι πολύ ήρεμη είναι μια πόλη που έχεις επιλογές να κάνεις πράγματα απλά έχει τελείως διαφορετική κουλτούρα από την Ελλάδα και τους ρυθμούς της. Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δυνατό πολλές μονομαχίες, πολύ καλή φυσική κατάσταση και πολύ ανταγωνιστικό. Δεν υπάρχει εύκολο ματς, όλα είναι το ίδιο όλοι μπορεί να τους κερδίσουν όλους».

«Στην Πολωνία δεν είχαμε καθολική καραντίνα, έβγαινες με μάσκα»

Ηταν εύκολη η προσαρμογή σου; Επαιξε ρόλο το γεγονός ότι είσαι μαζί και με τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο;

«Η προσαρμογή μου ήταν πιο εύκολη απ’ ότι την περίμενα σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο Κώστας γιατί εκτός από το ότι γνωριζόμασταν από πριν έχεις και κάποιον άνθρωπο να μιλήσεις λίγο ελληνικά. Αλλά γενικά και τα παιδιά στα αποδυτήρια πραγματικά είναι πάρα πολύ καλά και μας υποδέχτηκαν μια χαρά. Ηταν και αυτό πολύ σημαντικό για μας».

Πώς ήταν για εσένα, αλλά και για την ομάδα όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας; 

«Δεν σταματήσαμε καθόλου τις προπονήσεις. Είτε σε πάρκα είτε σε δάση είτε ατομικά στο γήπεδο κάναμε κανονικά προπόνηση με πρόγραμμα. Οπότε δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε διαφορά απλά ήταν ατομικά ο καθένας μόνος του».

Ποια ήταν η ρουτίνα σου αυτές τις δύσκολες ημέρες;

«Η ρουτίνα δεν μπορώ ότι άλλαξε και πολύ με την καραντίνα γιατί ούτε πριν βγαίναμε πάρα πολύ έξω και εδώ δεν είχαμε καθολική καραντίνα απλά οπού έβγαινες πήγαινες με μάσκα».

Πόσο καιρό θεωρείς ότι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να είναι στο 100% με την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης;

«Νομίζω αυτό εξαρτάται και από το τι έκανε όλο το διάστημα της καραντίνας. Εμείς δηλαδή που είχαμε τρεξίματα σχεδόν κάθε μέρα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Είμαστε πολύ καλά τώρα για προσαρμογή. Πάνω στις ομαδικές προπονήσεις θεωρώ 2-3 εβδομάδες σίγουρα για να μπορέσεις να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο».

Από την ομάδα ποιες ήταν οι οδηγίες που σας δόθηκαν;

«Από την ομάδα ειδικά στην αρχή επειδή δεν ξέραμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται, μας είπαν να μην κυκλοφορούμε και να μένουμε σπίτι για να δούμε πως θα πάει. Μετά μας προμηθεύσανε με μάσκες γιατί ήταν απαραίτητο παντού η μάσκα και γενικά είχαμε πολύ καλή επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα».

«Στο τέλος θα φανεί αν είναι σωστή ή όχι η επανέναρξη των πρωταθλημάτων»

Σύντομα θα αρχίσει το πρωτάθλημα στην Πολωνία. Θεωρείς σωστή την απόφαση;

«Σωστή απόφαση νομίζω δεν υπάρχει γιατί είναι ένα πράγμα που το συναντάμε όλοι πρώτη φορά οπού δεν έχει ξανασυμβεί οπότε είναι καθαρά στην κρίση της κάθε ομοσπονδίας αυτό και νομίζω θα φανεί στο τέλος αν η κάθε χωρά έπραξε σωστά».

Πως αισθάνεσαι το σώμα σου μετά από αυτή τη διακοπή αγωνιστικής δράσης;

«Δεν βλέπω κάποιες διαφορές γιατί όπως σας είπα κάναμε κανονικά προπόνηση όλη την καραντίνα. Δεν είναι ότι καθόμασταν».

Πόσο περίεργη είναι αυτή η καραντίνα για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει συνηθίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας να το περνάει εκτός σπιτιού;

«Εμείς εδώ επειδή γενικά η πόλη είναι πολύ ήσυχη και ήταν κάπως έτσι ο τρόπος ζωής μας. Δηλαδή προπόνηση και σπίτι και δεν μας φάνηκε τόσο πολύ.  Απλά μας έλειψε λίγο αυτό το να μπορείς να πιείς έναν καφέ ή να φας σε ένα εστιατόριο».

Εχοντας ζήσει ένα αρκετό μεγάλο διάστημα στην Πολωνία πλέον, θα ήθελες να παραμείνεις εκεί;

«Είμαι μια χαρά εδώ όλα λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα και έχω αλλά δυο χρόνια συμβόλαιο οπότε δεν έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτώ κάτι άλλο».

«Φαβορί ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Το ελληνικό πρωτάθλημα το παρακολουθείς καθόλου; Ποια ομάδα πιστεύεις πως είναι το φαβορί, αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα, για την κατάκτηση του τίτλου;

«Ναι βεβαίως όποτε μπορώ εννοείται παρακολουθώ. Θεωρώ ότι φέτος κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο από όλες τις ομάδες και παρότι είχε δύσκολο έργο με Ευρώπη και Ελλάδα τα κατάφερε μια χαρά και νομίζω αξίζει το πρωτάθλημα».

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα για κάποια ομάδα;

«Αυτή τη στιγμή έχω άλλα δυο χρόνια εδώ. Δεν έχω παίξει όσο θα ήθελα αλλά είμαι καλά και δεν έχω κάτι στο μυαλό μου προς το παρόν».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας αλλά και οι προσωπικοί σου;

«Οι στόχοι της ομάδας όταν ξεκινήσαμε ήταν να μπούμε στην οκτάδα για τα playoffs, αλλά κάναμε μια πολύ καλή χρονιά. Θεωρώ εκτός από μια κοιλιά μετά την επανέναρξη των Χριστουγέννων και αυτή τη στιγμή είμαστε 2 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη θέση οπότε πιστεύω ότι εδώ που φτάσαμε πρέπει να διεκδικήσουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, γιατί μέχρι τώρα δε βοήθησα όσο θα ήθελα».

Ενα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις;

«Εύχομαι όλος ο κόσμος να είναι υγιής να κάνουμε υπομονή και θα βγούμε δυνατότεροι απ’ όλο αυτό»

 

To Top