«Μαρινάκης, το μεγάλο… ψάρι στους ύποπτους»

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απασχολούν τα ξένα ενημέρωσης. Το γαλλόφωνο “sofoot” μας… στολίζει κανονικά.
 
«Στο περιθώριο της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βυθισμένο σε μια δυσάρεστη ιστορία της παρανομίας» γράφει χαρακτηριστικά σε εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο: «Η άλλη ελληνική κρίση».

Το sofoot αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Πανικός όλη την Ελλάδα. Για αρκετούς μήνες, η χώρα πλήττεται από μια σοβαρή δημοσιονομική κρίση, η οποία φαίνεται να οδηγεί αναπόφευκτα σε πτώχευση! 

Παράλληλα με αυτή την ανησυχητική ύφεση, το ποδόσφαιρο δεν είναι απρόσβλητο. Τώρα οι οπαδοί δεν μπορούν καν να υπολογίζουν στο αγαπημένο τους άθλημα, ως απόδραση από τα καθημερινά προβλήματα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει ακόμη όνομα: Koriopolis, κατά το Calciopoli αλά ιταλικά».

Μάλιστα, οι συντάκτες του ρεπορτάζ δεν διστάζουν να αναφέρουν και ονόματα: «Ανάμεσα σε όσους θεωρούνται ύποπτοι, υπάρχουν μερικά μεγάλα ψάρια όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, ο Έλληνας διεθνής Αβραάμ Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού, ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος, ο Κώστας Μενδρινός όπως και ο Γιώργος Γεωργιάδης».

Στη συνέχεια αναφέρεται όλο το… στόρι των ελληνικών κατορθωμάτων με πραγματικά ειρωνική διάθεση. Και λίγα μας σέρνουν…

To Top