«Μαρτυρία» από τη Λευκορωσία: «Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο δεν σκεφτόμαστε τον κορονοϊό»

Ο αμυντικός χαφ της Σλάβια Μοζίρ, Τζέιμς Κοτέι μίλησε για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα Λευκορωσίας και το πώς αισθάνεται που αγωνίζεται εν μέσω κορονοϊού στη μοναδική ευρωπαϊκή λίγκα που δεν έχει κατεβάσει ρολά.

Η Λευκορωσία δικαιολογημένα έχει στρέψει όλα τα ποδοσφαιρικά βλέμματα στο πρωτάθλημα της, καθώς είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την συνέχιση της ποδοσφαιρικής της λίγκας, μολονότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 3.728 και τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Λίγο πριν την διεξαγωγή της τέταρτης αγωνιστικής, ο υπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού της Λευκορωσίας, Σεργκέι Κόβαλτσουκ επανέλαβε πως η κυβέρνηση καταγράφει σε καθημερινή βάση όλες τις εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί τότε θα το πρωτάθλημα να διακοπεί. Για την ώρα όπως σημειώνεται δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Ο αμυντικός μέσος της Σλάβια Μοζίρ, Τζέιμς Κοτέι μίλησε στο gazzetta.gr για το γεγονός πως συνεχίζει κανονικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο της Λευκορωσίας, εν μέσω κορονοϊού.

«Όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο δεν σκέφτεσαι τίποτα. Είσαι ένας πολεμιστής και πρέπει να κάνεις το καθήκον σου βοηθώντας την ομάδα σου να νικήσει, αφού για αυτό βρίσκεσαι εδώ. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να ξεχνάμε τα πάντα, ακόμη και αν πρόκειται για τον ιό και να παραμένουμε αφοσιωμένοι στο στόχο που είναι να νικάμε. Όταν ολοκληρωθεί το ματς τότε επανερχόμαστε στην πραγματικότητα. Υπάρχει ένας ιός εκεί έξω και πρέπει να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Ο Γκανέζος χαφ εξήγησε την στάση που ακολουθεί η ομοσπονδία της χώρας, εκφράζοντας την πεποίθηση του, πως εάν χρειαστεί το πρωτάθλημα θα διακοπεί.

«Πράγματι το πρωτάθλημα εδώ είναι το τελευταίο στην Ευρώπη όπου παίζουμε κανονικά. Στις υπόλοιπες χώρες έχει διακοπεί. Μας εξήγησαν πως το πρόβλημα εδώ δεν είναι μεγάλο. Η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα και συστήνει στον κόσμο να είναι προσεκτικός στις επαφές του χρησιμοποιώντας αντισηπτικά.

Απ’ όσο γνωρίζουμε η ομοσπονδία παρακολουθεί τις εξελίξεις και αν κρίνει πως υπάρχει θέμα σε ότι αφορά την υγεία των ποδοσφαιριστών είμαι βέβαιος πως θα πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις».

To Top