ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρτυρία: Όταν ο Κίμωνας ανέθεσε το πρωτάθλημα στην Τούμπα…

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία ανέδειξε ως προσωπική μαρτυρία ο Κώστας Καίσαρης σε άρθρο του σε αθηναϊκό σάιτ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Με αφορμή τις σχέσεις κράτους και ΠΑΟΚ και την καυστική ανακοίνωση του Super 3 για το “πρωτάθλημα των Πρεσπών”, αναφέρει στο to10.gr:

“Μια παρατήρηση για ιστορικούς και μόνο λόγους. Σχετικά με το 1985 που έχω ζήσει από πρώτο χέρι. Επί του παντοδύναμου Κίμωνα Κουλούρη. Που κι αυτός, καλή ώρα όπως τώρα ο Σύριζα, είχε κηρύξει πόλεμο κατά της Δεξιάς. Παραμύθι φούρναρης δηλαδή. Για να βάζει τους δικούς του, στις Ομοσπονδίες. Για να διώχνει τον Παντελάκη από τον ΠΑΟΚ επειδή δήθεν ήταν δεξιός. Για να ρίχνει τον Μακεδονικό στη Βήτα Εθνική επειδή ο Βουλινός ήταν ακροδεξιός. Και να μένει ο Πανιώνιος επειδή ήταν ο Σταματελάτος ήταν σύντροφος. Να ξεκινάει πόλεμο με τον Νταϊφά επειδή ήταν δεξιός. Ενώ ο Καπετάνιος ήταν δημοκράτης.

ΚΙ όταν λέμε Κίμωνας Κουλούρης εκείνη την εποχή, μιλάμε για τον γενικό μπενούκα. Αυτός έκοβε κι έραβε στο ποδόσφαιρο. Αυτός όριζε τον Αρχιδιαιτητή. Αυτός του έλεγε ποιους διαιτητές να βάλει και να βγάλει από τον πίνακα. Έτσι και σε γούσταρε ο Κουλούρης, η ομάδα σου πήγαινε πρίμα. Έτσι και σε είχε βάλει στο σημάδι δεν γλύτωνες με τίποτα. Εκείνη τη σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο καλός για να πάρει πρωτάθλημα. Ο Κουλούρης μέσω του Ερασιτέχνη, ανατρέπει τον Παντελάκη και τον διώχνει από τον ΠΑΟΚ. Νέος πρόεδρος ο Πέτρος Καλαφάτης. ΠΑΣΟΚ. Τον οποίο ο Κίμωνας αβαντάρει με χίλια. Η ΓΓΑ χρηματοδοτεί μία σειρά από έργων στο γήπεδο της Τούμπας. Η διαιτησία σπρώχνει τον ΠΑΟΚ, κοντράρει τον Ολυμπιακό κι ο ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν κατακτά το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

To Top