Μαρότα: «Το ιταλικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει με κατάρρευση»

Το ιταλικό ποδόσφαιρο βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα της χρεοκοπίας, εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, αλλά και του υψηλού κόστους λειτουργίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους μισθούς των ποδοσφαιριστών. Αυτό υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Ίντερ, Μπέπε Μαρότα, σε ομιλία του σε δημοσιογραφικό συνέδριο.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης» εκτίμησε ο έμπειρος παράγοντας και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι ότι το εργατικό κόστος είναι δυσανάλογο με τον κύκλο εργασιών. Τα έσοδα έχουν μειωθεί σημαντικά, λόγω της έλλειψης εισιτηρίων. Δεν πρέπει να κοιτάμε πώς θα αυξήσουμε τα έσοδα, αλλά πώς θα μειώσουμε τα έξοδα. Το εργατικό κόστος αντιπροσωπεύει το 70% του τζίρου και δεν υπάρχει καμία εταιρεία και κανένας τομέας που μπορεί να αντέξει ένα τόσο υψηλό ποσοστό».

Ο Μαρότα ζήτησε ακόμη τη βοήθεια της κυβέρνησης, όχι με τη μορφή χρηματοδότησης, αλλά κάποιας φορολογικής διευκόλυνσης, με μετακύλιση των υποχρεώσεων για τα επόμενα χρόνια. «Θέλουμε να θεωρούμαστε ως ένας από τους μεγάλους φοροδότες, γιατί ακριβώς αυτό είμαστε. Διευθύνουμε έναν επιχειρηματικό κόσμο με τουλάχιστον 7.000 επαγγελματίες. Μόνο η Ίντερ έχει 300 υπαλλήλους» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος των «νερατζούρι».

To Top