Μασάδο εναντίον Μπόλονι, εννιά χρόνια μετά! (videos)

Παλιοί γνώριμοι είναι ο Μανουέλ Μασάδο και ο Λάσλο Μπόλονι, που είχαν αναμετρηθεί για πρώτη φορά την σεζόν 2002-03, όταν αμφότεροι εργάζονταν στην Πορτογαλία. Μάλιστα, ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας έχει μείνει αξέχαστος, εξαιτίας του… Κριστιάνο Ρονάλντο!

Η μάχη ανάμεσα στους δύο προπονητές ήταν εξ ορισμού άνιση: Ο Μπόλονι βρισκόταν στον πάγκο της ισχυρής Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, με την οποία είχε πανηγυρίσει το νταμπλ λίγους μήνες νωρίτερα, ενώ ο Μασάδο «έφτιαχνε» το όνομά του στη Μορεϊρένσε, την οποία είχε μόλις ανεβάσει στη μεγάλη κατηγορία.

Το ραντεβού τους στη Λισσαβόνα, στις 7 Οκτωβρίου 2002 για την 6η αγωνιστική, έμοιαζε να έχει προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα και τα προγνωστικά δεν έπεσαν έξω, αφού η «μεγάλη» Σπόρτινγκ νίκησε τη «μικρή» Μορεϊρένσε με 3-0.

Το παιχνίδι εκείνο, όμως, έμεινε στην ιστορία, εξαιτίας του απροσδόκητου πρωταγωνιστή του: Σε ηλικία 17,5 ετών, ένα ανερχόμενο ταλέντο από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 28. Το όνομά του ήταν Κριστιάνο Ρονάλντο και το έμαθαν καλά όσοι τον είδαν να πετυχαίνει το 2-0 στο 34′ με απίστευτη ατομική προσπάθεια, αλλά και το τελικό 3-0 στο 95′ με κεφαλιά. Το σκορ για τα «λιοντάρια» είχε ανοίξει ο Κουτουζόφ στο 30′.

Μετά τη λήξη εκείνου του ματς, οι δύο τεχνικοί ασχολήθηκαν περισσότερο με το νέο μεγάλο ταλέντο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και λιγότερο με οτιδήποτε άλλο αφορούσε το παιχνίδι, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να αφήσει εποχή…

Η Σπόρτινγκ κέρδισε την ομάδα του Μασάδο και στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 1-2 (55′ Αρμάντο – 11′ Ζαρντέλ, 62′ Ρούι Μπέντο) στις 24 Φεβρουαρίου 2003, για την 23η αγωνιστική.

Το φινάλε της σεζόν, πάντως, είχε εντελώς διαφορετική κατάληξη για τους δύο προπονητές: Ο Μασάδο απέσπασε επαίνους επειδή κατάφερε να τερματίσει 12ος με τη νεοφώτιστη Μορεϊρένσε, ενώ ο Μπόλονι απομακρύνθηκε από τον πάγκο των «λιονταριών», αφού η ομάδα του περιορίστηκε στην 3η θέση, 27 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.

Δείτε τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη αναμέτρηση… Μασάδο εναντίον Μπόλονι:
{youtube}araIQ-6onc4|480|360|1{/youtube}
{youtube}E2I53S8hAds|480|360|1{/youtube}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top