Μασάδο: “Μας αποδιοργάνωσε η αποβολή!”

Η αποβολή του Σπυρόπουλου και η αριθμητική υπεροχή του Άρη στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ γύρισε μπούμερανγκ στην απόδοση των κίτρινων, αποδιοργανώνοντας τους παίκτες, όπως παραδέχτηκε ο Μανουέλ Μασάδο στη συνέντευξη Τύπου.

Μπαρτσελόνα ή Μίλαν; Πόνταρε στην expekt.com και κέρδισε Bonus 125 €!

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε πως “έγινε ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικά ημίχρονα. Ο αντίπαλός μας είναι μια ποιοτική ομάδα, που έχει στο ρόστερ της πολλούς, διαφορετικούς και γρήγορους παίκτες στη μεταφορά από την άμυνα στην επίθεση. Κάναμε ένα καλό πρώτο μέρος, καθώς δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα η εστία του Βελλίδη και εκμεταλλεύτηκαμε αρκετά καλά τις αντεπιθέσεις. Η πιο ξεκάθαρη ευκαιρία ανήκει σε μας με τον Νέτο στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε αυτό που θέλαμε, αυτό που ψάχναμε…”, προσθέτοντας πως “το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό. Είπα στους ποδοσφαιριστές μου ότι βγαίνουμε για τη νίκη, δεν μας έκανε ο ένας βαθμός. Θέλαμε τη νίκη. Προβήκαμε κατά την άποψή μου στις σωστές αλλαγές, βάζοντας μέσα στο παιχνίδι δύο παίκτες με πιο επιθετικογενή χαρακτηριστικά, τον Γιαννιώτα και τον Κατίδη και βγάζοντας αμυντικογενείς παίκτες (Τσουκάνης, Καζναφέρης). Ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση να παίξουμε επιθετικά. Αυτό λειτούργησε θετικά στα πρώτα 15-20 λεπτά, βγήκε μπροστά η ομάδα, είχε μια καλή ευκαιρία”.

Συνέχισε τονίζοντας ότι “δυστυχώς όμως για την δική μου ομάδα, το κρίσιμο σημείο ήταν όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες. Εκεί η δική μου ομάδα που θα μπορούσε να ανακτήσει την υπεροχή συν ότι έπαιζε με παίκτη περισσότερο, δεν το εκμεταλλεύτηκε και η αποβολή μας έκανε να χάσουμε την οργάνωσή μας. Όταν μια ομάδα χάνει την τακτική οργάνωση, είναι ένα βήμα πριν χάσει το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός που έχει ένα ποιοτικό ρόστερ μπορεί να εκμεταλλευτεί το λάθος και σε ένα δικό μας λάθος, το εκμεταλλεύτηκε και το έκανε γκολ. Η ομάδα για μία ώρα αγωνίστηκε πολύ καλά, με εντελώς διαφορετικούς τρόπους και μετά δεν συμπεριφέρθηκε έξυπνα, όταν βρέθηκε με παίκτη παραπάνω. Θα παραδεχτώ ότι σε εκείνο το κρίσιμο 20λεπτο δεν συμπεριφέρθηκε σωστά και χάσαμε δίκαια”.

Ρωτήθηκε για την ένταση στο τέλος και απάντησε πως “είμαι 3-4 μήνες στην Ελλάδα, έρχομαι από μια χώρα που τα προβλήματα μοιάζουν πολύ και στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία. Αυτό που διακρίνω είναι ότι οι αντιδράσεις εδώ είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με τις δικές μας. Έγινε ένα παιχνίδι που κύλησε ήρεμα και από το πουθενά ήρθε αυτή η ένταση. Αυτή η ένταση δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί εδώ ο κόσμος είναι πιο θερμόαιμος και η ένταση αυξάνεται διαφορετικά σε σχέση με την χώρα μου”.

Για το ότι συμμετείχε σε έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών είπε ότι “πρώτη φορά μου συνέβη. Είναι μια διαφορετική εμπειρία, αν και η αυτοσυγκέντρωση είναι πάντα η ίδια. Παρόλ’ αυτά στα 30 χρόνια καριέρας η αλήθεια είναι ότι με ξάφνιασε αυτή η ησυχία, όταν άκουσα το σφύριγμα του διαιτητή για την έναρξη. Το ποδόσφαιρό μας είναι θέαμα, πρέπει να το παρακολουθεί ο κόσμος στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τον κόσμο στις κερκίδες”.

To Top