ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ματέο Γκαρσία: Ως “δεκάρι” το καλύτερό του παιχνίδι μέχρι στιγμής!

Μπορεί να μην του δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά ήταν μία κίνηση που όχι απλά βγήκε, αλλά έκανε και την διαφορά στην ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Άκης Μάντζιος ζήτησε από τον Ματέο Γκαρσία να παίξει πίσω από τον Δημήτρη Μάνο στο 4-2-3-1 των “κιτρινόμαυρων”, ρίχνοντας στο αριστερό άκρο τον Σίλβα, που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο και τον Μπρούνο Γκάμα δεξιά.

Ο Αργεντινός ήταν εξαιρετικός στη θέση αυτή στον συγκεκριμένο αγώνα. Με ωραίες ενέργειες και μερικές εξαιρετικές κάθετες πάσες προς τους συμπαίκτες του. Κατάφερε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, είτε σε σετ παιχνίδι, είτε σε κόντρα επιθέσεις.

Μία θέση που στο παρελθόν δεν μπορούσε να διαχειριστεί τόσο καλά, όμως, φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός αποκτά σημαντικές εμπειρίες και μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις σε κάθε θέση της επίθεσης. Ειδικά όταν η άμυνα του αντιπάλου προσαρμόζεται πάνω του και τον “μπλοκάρει”, χρειάζεται εναλλακτικό πλάνο για να μην “χάνεται” μέσα στον αγώνα.

Ο προπονητής του Άρη είχε στο μυαλό του το προηγούμενο διάστημα να χρησιμοποιήσει τον 24χρον στη θέση αυτή και το σίγουρο είναι πως θα το κάνει και στην πορεία. Αυτό, άλλωστε, ήταν το τρίτο του ματς με την φανέλα του Άρη και η καλύτερη μέχρι στιγμής (με διαφορά) εμφάνισή του. Συνέβαλε τα μέγιστα και στο καλύτερο ημίχρονο των “κιτρινόμαυρων” στη φετινή σεζόν…

To Top