ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ματέο, Κουέστα και οι υπόλοιποι… «άφθαρτοι» της Super League

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε της Super League, εννιά ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να βρεθούν στο γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια, χάνοντας από… κανένα ως ελάχιστα λεπτά συμμετοχής.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Στον «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος, οι προπονητές ευτυχούν όταν διαθέτουν παίκτες με ικανότητα να καλύψουν παραπάνω από μια θέση, καθώς και με τη φυσική κατάσταση που τους επιτρέπει να είναι διαθέσιμοι συνεχώς. Ειδικά σε μικρότερων «κυβικών» συλλόγους η ομοιογένεια που επιφέρει η χρησιμοποίηση ενός «κορμού» παικτών είναι πολλές φορές το μυστικό της επιτυχίας τους.

Στη φετινή Super League, για την ολοκλήρωση της οποίας απομένει μόλις μια αγωνιστική, εννιά είναι οι ποδοσφαιριστές που φέτος μπορούν να καυχηθούν πως παίζουν αδιάλειπτα. Οι πέντε απ’ αυτούς μάλιστα δεν έχασαν ούτε λεπτό, με τις θέσεις τους να εξηγούν πάντως το συγκεκριμένο αξιοπρόσεκτο στατιτικό.

Η λίστα αποτελείται από τέσσερις τερματοφύλακες (Ζίβκοβιτς, Πασχαλάκης, Κρίστινσον, Κουέστα), τέσσερις στόπερ (Αντέτζο, Κρέσπο, Ντομίνγκες, Κασάδο) κι έναν μεσοεπιθετικό, τον Ματέο Γκαρσία. Ο τελευταίος, μαζί με τον Κουέστα και τον Κασάδο έχουν χάσει κάποια λεπτά, ο μεν γκολκίπερ του Άρη λόγω αποβολής στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό (1-2), ο δε αμυντικός της Ξάνθης λόγω τραυματισμού κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάββας Τσαμπούρης του Λεβαδειακού έχει αγωνιστεί περισσότερα λεπτά (2637) από τον Ισπανό μεσοεπιθετικό του Άρη (2569), όμως έχει αγωνιστεί σε 28 παιχνίδια και όχι σε 29, έχοντας απουσιάσει απ’ αυτό με τον Ολυμπιακό για τη 15η αγωνιστική.

To Top