ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ματίγια: “Στο… σπίτι μας έπρεπε να παίξουμε με πάθος, νίκη για την Ευρώπη και τον κόσμο”!

Ο Χαβιέ Ματίγια μίλησε για τη σημασία της νίκης του Άρη, αλλά και το πώς βίωσε το ντέρμπι.

Όπως ανέφερε στη Nova:

Για το που οφείλεται η νίκη: «Δουλέψαμε πολύ, προετοιμάσαμε καλά το παιχνίδι, ξέραμε πώς παίζει ο αντίπαλος. Είχαμε πολύ ένταση, έπρεπε να πιέσουμε ψηλά, για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να πιστέψουμε στους εαυτούς μας».

Για τη μάχη της Ευρώπης: «Σίγουρα μας βοηθά πολύ αλλά πρέπει να έχουμε την άποψη ότι τα παιχνίδια παίζονται ένα προς ένα. Όλα είναι δύσκολα στα πλέι – όφ, όλα είναι τελικοί, πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας».

Για τους πανηγυρισμούς: “Ξέραμε ότι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, το ντέρμπι της πόλης. Και φυσικά πολύ σημαντικό το ότι παίζαμε για μία θέση στην Ευρώπη. Θέλαμε επίσης να κερδίσουμε για τον κόσμο σε μία δύσκολη μέρα, με κρύο και βροχή ήταν εδώ και δε θέλαμε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για το τι είπαν μεταξύ τους: «Να παίξουμε για τον κόσμο, για τον σύλλογο. Ξέρουμε τι σημαίνει για τον κόσμο. Μέσα στο σπίτι μας έπρεπε να παίξουμε με πάθος και δύναμη για να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους».

Για την αποβολή του προπονητή: «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πάγκοι έχουν ένταση, πάντα υπάρχουν. Αλλά αυτά τα ματς έτσι τα ζούμε, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο».

Για το γεγονός ότι ο Άρης δεν έχει δεχτεί γκολ από τον ΠΑΟΚ και αν δίνει μεγαλύτερο βάρος στα ντέρμπι: «Δε δίνουμε περισσότερη σημασία, στη Σεβίλλη έχω ζήσει πολλά ντέρμπι. Το ίδιο το σώμα σου σου λέει να πας πιο γρήγορα γιατί είναι κάτι σημαντικό για πολύ κόσμο. Σε τελική ανάλυση σε κάθε πόλη υπάρχει ένα τέρμπι και δεν μπορείς να δώσεις μεγαλύτερη σημασία σε ένα παιχνίδι».

Για την απουσία του Σάσα: «Σίγουρα είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας, το έχει δείξει όλη τη σεζόν. Η ομάδα όμως έδειξε ότι έχει μεγάλο ρόστερ, σήμερα έπαιξε ο Ντουκουρέ και σκόραρε. Αφιερώνω τη νίκη στο σκυλάκι μου που δυστυχώς πέθανε χθες, τον Λούκι».

To Top