Ματθαίου: “Ο Άρης ήταν ακέφαλος, δεν υπήρχε διοίκηση”

Ο Νικήτας Ματθαίου επιτέθηκε στην προηγούμενη διοίκηση, υποστηρίζοντας ότι ο Άρης ήταν ακέφαλος και έρμαιο όλων χωρίς καμία φωνή στα κέντρα των αποφάσεων.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Νικήτας Ματθαίου, φιλοξενήθηκε στον «Αρένα 89,4» και αρχικά μίλησε για τη νίκη επί του Ατρόμητου: «Ήταν μεγάλη η συγκίνηση. Ακόμη όμως δεν έχει γίνει τίποτα, ο Άρης ακόμη βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το 2 στα 2. Τώρα είναι ενωμένοι οι παίκτες, η διοίκηση, όλοι μαζί. Επήλθε ένα ηλεκτροσόκ στις τάξεις της ομάδας, η διοίκηση στήριξε τους παίκτες και την ομάδα. Αμφιβάλλω αν πριν υπήρχε ηρεμία και σύμπνοια από τους προηγούμενους, γιατί δεν υπήρχε διοίκηση στον Άρη. Μια παρέα ήταν η διοίκηση και η Λέσχη. Ήταν ακέφαλος ο Άρης, δεν μπορούσε η πρώην διοίκηση να κάνει τίποτα. Εάν υπήρχε, δεν θα έχανε τους 10 βαθμούς και θα μπορούσε να χτυπήσει και πλέι οφ. Δεν ήταν ισχυρή η διοίκηση, δεν ήξεραν τίποτα, ήταν έρμαιο όλων, κανείς δεν ήξερε τη διοίκηση του Άρη στα κέντρα αποφάσεων.

Εδώ η ΑΕΚ μας έβαλε γκολ με ένα σώμα οφ-σάϊντ και δεν έκαναν τίποτα. Ήταν λογικό η ΠΑΕ να βγάλει ανακοίνωση στο ημίχρονο, δεν υπήρχε καμία κόκκινη στον Αγκάνθο. Το φάουλ που του έκαναν, μετατράπηκε σε κόκκινη κάρτα.
Ο Άρης είναι κοινωνικό φαινόμενο, το έχω πει πολλές φορές. Μέσα στις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας αλλά και στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Δεν μπορεί κανένας διαιτητής να βγάζει τρικλοποδιές στον Άρη.
Δε με νοιάζει να είμαι ως θεσμικός παράγοντας στον Άρη, δεν με αφορά. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος, που θα γίνει Γενική Συνέλευση και πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η νυν διοίκηση, ενδέχεται εάν έχω όρεξη να μπλεχτώ σε διοικητικό σχήμα είτε στην Κοινωνία Μελών είτε στη διοίκηση, αλλά δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες».

Για τον οικονομικό έλεγχο, που όλοι περιμένουν: «Εάν όσοι ζημίωσαν τον Άρη, κάνουν κανένα μαγείρεμα, εγώ προσωπικά θα τους καταγγείλω. Αν δε με ικανοποιεί το αποτέλεσμα του ελέγχου, θα έχουμε μεγάλες προεκτάσεις. Δε φοβάμαι για μένα, αλλά για άλλους που φοβάμαι πως θέλουν να βγάλουν βάρη από πάνω τους. Το αποτέλεσμα του ελέγχου θα τελειώσει, θα πάει στο συμβολαιογράφο και τελείωσε. Τελείωσαν τα φαγώματα πάνω στον Άρη, θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι».

Για την πορεία της ομάδας και τη συνέχεια: «Δεν γίνεται να πέφτουν δυο ομάδες και να είναι και ο Άρης μέσα σε αυτές. Ας σωθεί η ομάδα πρώτα και από κει και πέρα θα δείτε κ εσείς πως θα λειτουργεί τελείως διαφορετικά. Εγώ και ο κύριος Σκόρδας έχουμε δώσει τα διαπιστευτήριά μας. Ο Άρης θα σωθεί, θα καταθέσει ψυχή και θα σωθεί. Του έχω εμπιστοσύνη του Σκόρδα, πιστεύω πως βεβαίως θα συνεχίσει. Ποιος επενδυτής θα έρθει να βάλει τα λεφτά του με αυτά τα δεδομένα; Αν γινόταν σωστή διαχείριση όλα αυτά τα χρόνια, ο Άρης δε θα είχε ανάγκη από κανέναν επενδυτή. Οι περιπτώσεις Σαββίδη- Μαρινάκη συμβαίνουν μια φορά στα 50-100 χρόνια».

To Top