Ματθαίου: “Πρέπει να γίνει διοίκηση Πρωτοδικείου”

Για τη ύψιστη σημασία της σημερινής γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Άρη και την αναγκαιότητα συσπείρωσης, ώστε να βρεθεί λύση στο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο μίλησε ο Νικήτας Ματθαίου.

Με δηλώσεις του στο “Αθλητικό Μετρόπολις” ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε πως “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λύση, αλλά όλο αυτό με προϋποθέσεις. Σήμερα θα γίνει η ΓΣ και θα προκύψει ένα καινούριο ΔΣ. Θα δρομολογηθούν κάποια απαραίτητα πράγματα για τη βιωσιμότητα του συλλόγου. Έχουμε χάσει χρόνο και πρέπει να λειτουργήσουμε γρήγορα για να βγούμε από το αδιέξοδο. Θα πρέπει να γίνει ένα βήμα μπροστά. Όλα αυτά θα βγουν από τη ΓΣ. Σήμερα θα αλλάξει το ΔΣ της Λέσχης. Από σήμερα ο κόσμος θα πρέπει να είναι συσπειρωμένος. Δεν θα πρέπει να υπάρξει ο πραγματικός τοίχος ανάμεσα στον κόσμο και τους παράγοντες. Θα πρέπει να γίνει πολύ δουλειά από όλους και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε θα βγει από την ΓΣ. Δεν θα πω κάτι γιατί ότι προτείνω εγώ μπορεί να μην ψηφισθεί από τη ΓΣ”.

Για το νέο ΔΣ που θα πρέπει να προκύψει: «Πρέπει να γίνει μια διοίκηση πρωτοδικείου που να μην έχει ποινικές και αστικές ευθύνες για τα προηγούμενα. Το νέο σχήμα θα πρέπει να είναι συσπειρωτικό και για μένα θα πρέπει να μείνει στη διοίκηση ο Αντώνης Ζαμπέτας. Εγώ έφυγα για προσωπικούς λόγους. Για το αύριο πρέπει να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους ανθρώπους που θα προκύψουν όποιοι και αν είναι. Για χθες δεν μιλάμε. Αν ηθικά πρέπει να μείνει ο κ. Ζαμπέτας για μένα είναι το πιο φρόνιμο γιατί έχει δικαίωμα υπογραφής», και συνέχισε: «Το Α και το Ω είναι το οικονομικό. Η εταιρία είναι πτωχευμένη και το ξέρουν όλοι. Οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να είναι τεχνοκράτες για να γίνει το μαγαζί ελκυστικό και να προκαλέσουν το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων με χρήματα. Και τρία εκατ. ευρώ να μπουν δεν φτάνουν, γιατί θα μπουν στη μαύρη τρύπα. Το άρθρο 99 θα παγώσει τα χρέη προς την εφορία για τα επόμενα 3 χρόνια, αλλά δεν θα τα χάσουν τα χρήματά τους οι πιστωτές . Αυτό θα προκαλέσει και το κίνητρο ανθρώπων με λεφτά και με λεπτομερή έλεγχο για να βοηθήσουν την ομάδα. Αλλιώς θα είμαστε πιθάρι δίχως πάτο».

Για το ατοπήματα των διοικήσεων μετά το άρθρο 44: «Θα γίνει έλεγχος και κάθε ένας από αυτούς θα πρέπει να λογοδοτήσει πρώτα στον λαό του Άρη και άμα είναι δυνατόν στη δικαιοσύνη. Και εγώ έχω κάνει διοίκηση και σώσαμε τον Άρη με το άρθρο 44 και κοίτα που φτάσαμε. Εμείς βάλαμε τις περιουσίες μας μπροστά και εξαιτίας τους θα καταστραφούμε εμείς. Τι πρέπει να γίνει; Να μας κρεμάσουνε; Να μας φωτίσει ο Θεός για να αποφασίσουμε το σωστό. Μετά το άρθρο 44 ήρθαν άνθρωποι που έκαναν ότι ήθελαν και καταριμάξαν την εταιρία. Αυτά τα έλεγα από την εποχή που βγήκε πρόεδρος ο κ. Αθανασιάδης. Υπάρχουν έξοδα – τερατουργήματα. Θα γίνει ταινία το… μεγάλο φαγοπότι με τον Άρη. Όταν στον τελικό του Κυπέλλου χρεώνουμε 250.000 ευρώ την μετακίνηση της ομάδας και των διοικούντων είναι δυνατόν; Τι να πούμε τώρα. Αυτοί τώρα κάνουν τις διακοπές τους και εμείς πρέπει να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα».

Στον επίλογό του είπε: «Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να γίνουν και κάποιες ενέργειες και από τον κόσμο και να βάλλουμε μια τάξη στα οικονομικά. Έτσι θα προσελκύσουμε τον κάθε επιχειρηματία για να γίνει μια ταμειακή διευκόλυνση. Διάφορα ταξίδια παραγόντων στο εξωτερικό έγινε από κοστολόγιο της ΠΑΕ και η Λέσχη είτε δεν το είδε είτε το έκρυψε. Αυτά θα τα πω συγκεκριμένα αν με εκλέξουν. Για 200.00 ευρώ χάνουμε ρυθμίσεις στην εφορία».

To Top