Ματιές στη Μάριεχαμν

Κουόπιο – Μάριεχαμν: Ότι η Κουόπιο έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια φάνηκε και στον πρόσφατο τελικό του φινλανδικού Κυπέλλου κόντρα στην Ελσίνκι. Άντεξε στο 90λεπτο και στην παράταση (0-0), παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 63′ και πήρε το τρόπαιο στα πέναλτι με 5-4.

Στη συνέχεια επικράτησε με 4-2 της Λάχτι εκτός, σημειώνοντας την πρώτη νίκη για φέτος στο Πρωτάθλημα (έχει απολογισμό 1-1-1). Φαίνεται ότι αρχίζει να βρίσκει ρυθμό, είναι μία ευχάριστη συγκυρία το παιχνίδι με τη Μάριεχαμν γιατί θα βάλει και περιορισμένο αριθμό θεατών στο γήπεδό της.

Μάθε τα πάντα για το παιχνίδι aviator stoiximan

Γράφει για το Foxbet ο Λάμπρος Γκαραγκάνης

Για τον κόουτς Βαλάκαρι (αρχιτέκτονας της Σεϊνάγιοεν, με την οποία πήρε Κύπελλο και την ανέβασε από τη 2η κατηγορία) το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα 3 παιχνίδια σε 1 εβδομάδα που καλείται να δώσει η ομάδα του. Το περασμένο Σάββατο (8/5) έβγαλε 120 λεπτά με την Ελσίνκι, την Τρίτη (11/5) έγινε το παιχνίδι στο Λάχτι και η κόπωση αποτελεί φυσιολογικό αντίπαλο στην προσπάθεια των γηπεδούχων. Η Μάριεχαμν έχει το απόλυτο 2/2 φέτος, με πρόσφατη επιτυχία το 3-1 εντός επί του Ούλου. Ο 40χρονος κόουτς Σιμπερίσκι διαθέτει ρόστερ έμπειρων και νεαρών παικτών, στο οποίο προσπαθεί να βρει ισορροπία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πολυποίκιλος χαφ Μαστόκανγκας που θεωρείται καλό ταλέντο, ετών 20 και με μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Από την άλλη, στο πρόσωπο του Νιγηριανού φορ Ιγκμποανανίκε η IFK θα χρειαστεί έναν πιστό σκόρερ. Ο Αφρικανός εξαργύρωσε την προ 10ετίας μεγάλη καριέρα του στη σουηδική ΑΪΚ, με μεταγραφή στις ΗΠΑ. Πλέον, έχει πέσει σε κουράγια, αλλά για το φινλανδικό Πρωτάθλημα παραμένει σημαντικό όνομα.

Δεν αποκλείεται η Μάριεχαμν να παίξει με 3άδα στο Κουόπιο, γνωρίζοντας τις αρετές των γηπεδούχων επιθετικά. Τα τελευταία χρόνια η παράδοση είναι εναντίον των φιλοξενούμενων (0-1-8), οι οποίοι από το 2017 συνήθως χάνουν στο ζευγάρι μέσα – έξω. Το ζήτημα στο ματς είναι η απόκλιση αποδόσεων. Η Κουόπιο δεν είναι η Ελσίνκι, δεν έχει το ανάστημα να υποστηρίξει τέτοιο φαβοριτισμό κι ας είναι Κυπελλούχος. Αντιμετωπίζει πιο ξεκούραστο αντίπαλο, ο οποίος έχει 2/2 έως τώρα. Ορισμένες απουσίες της Μάριεχαμν είναι πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Θα πονταριστεί ξεχωριστά το ημίχρονο (αν προηγηθεί νωρίς και δεν αντέξει το αουτσάιντερ) και το τελικό επάνω της στο παιχνίδι.

Διάβασε περισσότερα προγνωστικά για την A’ Φινλανδίας στο Foxbet

To Top