Ματς δίχως φαβορί στο Champions League

Αν κάποιος θέλει να περιγράψει το σημερινό πρόγραμμα στο Champions League, οι λέξεις που αντιπροσωπεύουν τα δύο παιχνίδια είναι «ματς δίχως φαβορί».

Από τη μία η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Τσέλσι και από την άλλη η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης Μπριζ φιλοξενεί την Μπενφίκα.

Οι Βέλγοι που έπαιξαν στους ομίλους με μία άλλη πορτογαλική ομάδα, έπεσαν τώρα στους «αετούς» της Λισαβόνας, έχοντας ως στόχο να κάνουν άλλη μία έκπληξη στο Champions League. Η ομάδα του Σκοτ Πάρκερ είχε καταφέρει να επικρατήσει με 4-0 μέσα στην Πορτογαλία, όμως ηττήθηκε με το ίδιο ακριβώς σκορ από τους «δράκους» του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Τώρα είναι ένα ερώτημα τι θα συμβεί απέναντι σε μία άλλη παραδοσιακή δύναμη από την Ιβηρική Χερσόνησο.

Από την πλευρά της, η Μπενφίκα έχει δώσει συνολικά στην ιστορία της 21 ματς απέναντι σε βελγικές ομάδες, έχοντας απολογισμό 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες με γκολ 34-19. Τελευταία φορά είχε αντιμετωπίσει τη Σταντάρ Λιέγης, την οποία είχε νικήσει με 3-0 εντός έδρας και το εκτός έδρας είχε έρθει 2-2.

Το Ντόρτμουντ-Τσέλσι, τώρα, είναι ένα από τα μεγάλα ζευγάρια της φάσης των «16» της διοργάνωσης, πόσω μάλλον αν σκεφτούμε πως οι δύο ομάδες δεν πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Μπριζ-Μπενφίκα

Μπριζ (4-3-3): Μινιολέ – Μάτα, Χέντρι, Μέχελε, Μέιερ – Ριτς, Βανάκεν, Ονιεντίκα – Μπουκανάν, Γιάρεμτσουκ (Γιούτγκλα), Λανχ

Μπενφίκα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Μπα, Οταμέντι, Σίλβα, Γκριμάλντο – Τσικίνιο, Φλορεντίνο – Αουρσνες, Ράφα Σίλβα, Ζοάο Μάριο – Ράμος

Ντόρτμουντ-Τσέλσι

Ντόρτμουντ (4-1-4-1): Κόμπελ – Ριέρσον, Ζίλε, Ν. Σλότερμπεκ, Γκερέιρο – Τσαν – Μπραντ, Μπέλιγχαμ, Ρόιζ, Αντεγέμι – Αλέ

Τσέλσι (4-3-3): Κέπα – Τζέιμς, Τ. Σίλβα, Τσαλόμπα, Τσίλγουελ – Μάουντ, Φερνάντες, Κόβασιτς (Λόφτους-Τσικ) – Μούντρικ, Φέλιξ, Χάβερτς

To Top