«Μαχαιριά» στο φινάλε για την Μπόκα, 1-1 ο πρώτος τελικός (video)

Άδικη ισοπαλία 1-1 παραχώρησε η Μπόκα Τζούνιορς στην Κορίνθιανς στο κατάμεστο «Μπομπονέρα», για τον πρώτο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, αποτέλεσμα που την υποχρεώνει να κυνηγήσει την ανατροπή στη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης (04/07).

Η λαοφιλής ομάδα του Μπουένος Άιρες, που φτάνει για δέκατη φορά στον τελικό του σημαντικότερου θεσμού της Νότιας Αμερικής, σκόνταψε σε… τοίχο, αφού οι Βραζιλιάνοι παρουσιάστηκαν «διαβασμένοι», αμύνθηκαν μαζικά και δεν λύγισαν από την πίεση, σ’ ένα γήπεδο που είχε γεμίσει αρκετές ώρες πριν από την σέντρα.

Έπειτα από ένα μέτριο α’ ημίχρονο, η Μπόκα -και ειδικά ο Ρικέλμε- ανέβασε ρυθμούς στην επανάληψη και εν τέλει άνοιξε το σκορ στο 73’, όταν ο Σίλβα σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι και στην επαναφορά ο Ρονκάγκλια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, στο 85’ ο νεαρός Ρομαρίνιο ισοφάρισε για την Κορίνθιανς αμέσως μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, αξιοποιώντας με εξαιρετικό τρόπο την ασίστ του Έμερσον. Έτσι, διαμόρφωσε το τελικό 1-1, που δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα του ενόψει της ρεβάνς του «Πακαεμπού», στο Σάο Πάουλο.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στις καθυστερήσεις, αλλά η κεφαλιά του Βιάτρι στο 92’ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και αυτή τη φορά ο Τσβιτανίτς δεν εκμεταλλεύτηκε το ριμπάουντ…

Και οι δύο ομάδες -αλλά κυρίως η Μπόκα- είχαν πολλά παράπονα από τον Χιλιανό διαιτητή Ενρίκε Όσες, ο οποίος επέτρεψε τα συνεχή φάουλ και το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Θα μπορούσε, όμως, να είχε αποβάλει και τον Ρονκάγκλια στο φινάλε του α’ ημιχρόνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα στιγμιότυπα του πρώτου τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες:

To Top