«Μαχητές παίκτες για νέο ξεκίνημα»

Ο Άρης αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, σε ένα σημαντικό ντέρμπι στο “Αλεξάνδρειο Μέλαθρο” και ο ακραίος των “κίτρινων”, Δημήτρης Ριζόπουλος αναφέρθηκε στα οφέλη της διακοπής του πρωταθλήματος για την ομάδα.

Ο βολεϊμπολίστας του Άρη μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου, αρχικά σχολίασε τη διακοπή και πως αυτή θα επηρεάσει τον Άρη: «Θεωρώ ότι η διακοπή μας έκανε πάρα πολύ καλό, γιατί έχει έρθει ένας καινούριος προπονητής με τον οποίο σε όλο αυτό το διάστημα μπορέσαμε να δουλέψουμε σκληρά και επέστρεψε ο βασικός μας διαγώνιος ο Μπαρούτοφ και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι».

Αναφορικά με τη δουλειά που έγινε στη διακοπή, επισήμανε: «Ρίξαμε πολύ μεγάλο βάρος στην ψυχολογία μας, που θεωρώ μετά τις τελευταίες ήττες με 3-2 ήταν λίγο χάλια. Δουλέψαμε στο μπλοκ άμυνα, στο στοιχείο υποδοχής, τα βελτιώσαμε όσο μπορούσαμε περισσότερο. Θεωρώ ότι με τον Ολυμπιακό θα δούμε μία μαχητική ομάδα, μία ομάδα που θα παλεύει τον κάθε πόντο, θα πονά τον κάθε πόντο και είναι μία καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα καινούριο ξεκίνημα».

Για τον “κακό δαίμονα” της ομάδας και τις ήττες στα τάι μπρέικ, τόνισε: «Όταν καταφέρνεις και είσαι μπροστά με 2-0 και χάνεις με 2-3, ειδικά όπως έγινε με τη Λαμία και την Πάτρα, η ψυχολογία πέφτει. Δουλέψαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι, ώστε όταν φτάνουμε εκεί να τα καθαρίζουμε τα παιχνίδια με 3-0. Πιστεύω ότι το έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο, είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα και τώρα κάνουμε ένα καινούριο ξεκίνημα».

Για το βάθος του πάγκου που φάνηκε στα παιχνίδια του Λιγκ Καπ στη Λαμία, πρόσθεσε: «Στα παιχνίδια που παίξαμε στη Λαμία με Παναθηναϊκό και Φοίνικα Σύρου έπαιξαν κάποια άλλα παιδιά αλλά αποδείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα και παρά τους τραυματισμούς καταφέραμε να κερδίσουμε το Φοίνικα. Σημαντικό είναι ότι δουλεύουμε σκληρά και ελπίζω να μας βγει και το γήπεδο. Αν μας βγει δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο».

Για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, είπε: «Τον έχουμε ανάγκη, τον θέλουμε δίπλα μας. Με τον Ολυμπιακό είναι μία καλή ευκαιρία να γεμίσει το γήπεδο. Ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η βοήθειά του. Ελπίζουμε την Παρασκευή να καταφέρουμε να πετύχουμε τη νίκη».

Για το φετινό πρωτάθλημα και την εικόνα του μέχρι στιγμής, άφησε να εννοηθεί πως: «Είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα αφού οι διαφορές των μεγάλων με των μικρών ομάδων έχουν περιοριστεί. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος αντίπαλος και στόχος μας είναι κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Έχει πέσει η ποιότητα γιατί δεν υπάρχουν ξένοι μεγάλα ονόματα αλλά θεωρώ ότι είναι καλή ευκαιρία να αναδείξει νέα παιδιά, νέα ταλέντα και να στηρίξουν οι ομάδες τα νέα παιδιά για τα επόμενα χρόνια».

Για τους στόχους του Άρη τη φετινή σεζόν: «Οι στόχοι όταν αγωνίζεσαι στον Άρη είναι αυτομάτως υψηλοί. Είναι μία ομάδα με βαριά ιστορία. Θέλουμε λοιπόν να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να παίζουμε καλό βόλεϊ. Δεν μπορούμε να θέσουμε ακριβώς τη θέση που θα τερματίσουμε. Γιατί να μην βγούμε και στην Ευρώπη. Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί».

To Top