Μαχλάς: «Ο Σπάθας ήταν δίκαιος, δεν είχε σκοπιμότητα»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του γενικού αρχηγού του ΟΦΗ, Νίκου Μαχλά, με τις αντίστοιχες του Παναγιώτη Βαρούχα σχετικά με την «καθαρή κόκκινη» στον Έλσνερ, όπως υποστήριξαν και οι δύο πλευρές.

Ο γενικός αρχηγός του ΟΦΗ και παλαίμαχος άσος Νίκος Μαχλάς φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το παιχνίδι της Κριτικής ομάδας με αντίπαλο τον Άρη, την μάχη στην ουρά και την κορυφή της βαθμολογίας, αλλά και για την διαιτησία του Σπάθα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο παλαίμαχος άσος των Κρητικών στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

Για την νίκη του ΟΦΗ: «Είχαμε μείνει αρκετά πίσω, η νίκη είναι πολύ σημαντική και κοιτάμε την συνέχεια. Υπήρχε μεγάλη πίεση, σε όλες τις μεγάλες ομάδες υπάρχει πίεση. Πρέπει οι παίκτες να μάθουν να παίζουν με την πίεση, γιατί η πίεση είναι αυτή που σε ανεβάζει στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να μάθει ο ποδοσφαιριστής να παίζει με την πίεση»

Για την κόκκινη του Έλσνερ: «Έπαιξε ρόλο η κόκκινη, αλλά εγώ πιστεύω πως ήρθε στην Κρήτη για να κρατήσει το μηδέν. Δεν ήταν απειλητικός, αν και βέβαια είναι άσχημο να παίζει από το ξεκίνημα με δέκα παίκτες. Ήμασταν τυχεροί σε αυτό το κομμάτι. Είμαι ειλικρινής άνθρωπος, κακώς διαμαρτύρεται ο Άρης για την διαιτησία του Σπάθα. Του Έλσνερ ήταν κόκκινη καθαρή. Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει κόκκινες από το ξεκίνημα. Ήταν δίκαιος ο Σπάθας».

Για την διαιτησία του Σπάθα: «Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να κρίνω τον διαιτητή. Ο Σπάθας ήταν καλός. Δεν είχε καμία σκοπιμότητα. Δεν έχω καμία διάθεση να κρίνω τον Σπάθα. Θέλω να σταθώ κανονικά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Την φάση του Κάλαιζιτς δεν την θυμάμαι καθόλου. Αν δεν έχω εικόνα, δεν μπορώ να σχολιάσω».

Για τον Άρη: «Το θέμα έχει να κάνει με την αδειοδότηση που δεν πήρε ο Άρης. Ο Άρης έχει καλή ομάδα. Εμείς παίκτες σαν τον Πουλίδο, τον Αγκάνθο, τον Ουντότζι και τον Τάτο δεν έχουμε. Υπάρχουν και καλοί μικροί παίκτες στην ομάδα, αλλά η πίεση είναι αυτή που δεν επιτρέπει ν’  αναδειχθούν αυτά τα παιδιά σε κάθε παιχνίδι. Στο χθεσινό ματς το γκολ έπαιξε ρόλο σημαντικό. Δεν είναι ότι ήμασταν καλύτεροι. Ο Άρης δεν θα έχει πρόβλημα στο τέλος, έχει καλούς παίκτες. Χρειάζεται υπομονή. Και ο ΟΦΗ και ο Άρης πρέπει να μπουν σε μια οικονομική εξυγίανση, δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται τέτοιες ομάδες στις τελευταίες θέσεις. Υπάρχει παράδειγμα με τον Ηρακλή, καθώς τέτοιες ομάδες πρέπει να βρίσκονται ψηλά. Εύχομαι να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκ. Το ποδόσφαιρο αλλάζει όσο περνάει ο καιρός. Σημασία έχει να βγαίνουν οι χρονιές οικονομικά και να γίνεται καλύτερος σχεδιασμός».

Για την μάχη στην ουρά και την κορυφή της βαθμολογίας: «Είναι δύσκολα, καθώς αυτές οι ομάδες δεν έχουν δείξει σταθερότητα. Θα παίξει σημαντικό ρόλο η φανέλα. Σίγουρα οι ομάδες που έχουν αδειοδοτηθεί έχουν το πάνω χέρι».

To Top