Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Θεσσαλονίκη: Η πόλη του μπάσκετ” με έντονη παρουσία του PRESSARIS! (photos)

Ιερά τέρατα του ελληνικού μπάσκετ και σπουδαίες προσωπικότητες του αθλήματος και του αθλητισμού γενικότερα λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Θεσσαλονίκη, η πόλη του μπάσκετ» που αποτελεί την πρώτη εκδοτική προσπάθεια της Greek Basketball Academy. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του βιβλιοπωλείου Public επί της οδού Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τραπεζανίδης, ενώ στο πάνελ βρέθηκαν ακόμη οι τέσσερις δημοσιογράφοι-συγγραφείς του βιβλίου, Βασίλης Βλαχόπουλος, Νίκος Καραγιώργης, Γιώργος Συρίδης και Παναγιώτης Χορόζογλου. Μαζί τους ήταν οι τρεις εκ των τεσσάρων ιδρυτών της GBA, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Κώστας Χαραλαμπίδης και Νίκος Χατζηβρέττας (σ.σ. έλειπε λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων ο Δημήτρης Διαμαντίδης).

Για το βιβλίο μίλησαν οι προπονητές μπάσκετ Λάκης Τσάβας και Βαγγέλης Αλεξανδρής. Αμφότεροι έκαναν ιδιαίτερα θετικά σχόλια για το βιβλίο, το οποίο είχαν τη δυνατότητα να διαβάσουν. «Επειδή ήμουν από τους πρώτους που διάβασα το βιβλίο, μπορώ να πω πως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά παρότι τα χρονικά περιθώρια ήταν μικρά για να εκδοθεί. Είναι μια έκδοση που πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του κάθε φίλος του μπάσκετ γιατί περιλαμβάνει πάρα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, ιστορικά γεγονότα και φωτογραφικά ντοκουμέντα», υποστήριξε ο κ. Τσάβας.

Ο κ. Αλεξανδρής που πήρε στη συνέχεια τον λόγο επεσήμανε: «Επειδή άκουσα πως οι συγγραφείς έδωσαν μια μάχη με τον χρόνο για να υλοποιηθεί η έκδοση του βιβλίου αποδεικνύεται πως για να πετύχεις κάτι σημαντικό χρειάζεται να κοπιάσεις. Θέλω να συγχαρώ τόσο τη GBA όσο και τους δημοσιογράφους για την έκδοση. Επίσης, χάρηκα ιδιαίτερα για την πολύ όμορφη εκδήλωση, η οποία φιλοξένησε πολύ μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ».

Στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού όπως οι Γιάννης Ιωαννίδης, Βύρων Αλεξιάδης, Γιώργος Ματσούκας, Δημήτρης Δαπόντε, Αριστείδης Μούμογλου, Στέργιος Μπουσβάρος, Στέργιος Γούσιος, Άγης Κυνηγόπουλος, Χάρης Παπαγεωργίου, Στέλιος Συμεωνίδης, Διονύσης Ανανιάδης και άλλοι. Επίσης παρών ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γκιουλέκας, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο πρόεδρος της Ε.Κ.Α.Σ.Θ., Σάββας Λόρτος και πολλά ακόμη πρόσωπα με σημαντική προσφορά στον χώρο του μπάσκετ.

Με τα καλύτερα λόγια για την πρώτη εκδοτική απόπειρα της GBA μίλησε ο Βύρων Αλεξιάδης. «Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια και στους τέσσερις ιδρυτές της ακαδημίας και στους τέσσερις συγγραφείς για την ποιότητα και το περιεχόμενο του βιβλίου.  Είχαν λίγο χρόνο στη διάθεση τους για τη συγγραφή όμως κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης υποστήριξε πως «γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά στην Ακαδημία και η έκδοση αυτού του βιβλίου είναι μια ακόμη απόδειξη γι’ αυτό».

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς τονισε: «Παρακολούθησα από κοντά το εγχείρημα αυτό και θα ήθελα να πω πως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην έκδοση του. Θα πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, αγοράζοντας το βιβλίο».

Ο Στέλιος Συμεωνίδης υπογράμμισε: «Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο διαπίστωσα πως πραγματικά ισχύουν όλα όσα έχω ακούσει γι’ αυτό. Είναι ένα συγκεντρωτικό βιβλίο που περιλαμβάνει όλες τις περιόδους από τη γέννηση του, την ανάπτυξη του και τις μεγάλες στιγμές των ομάδων της πόλης».

*Το βιβλίο «Θεσσαλονίκη: Η πόλη του μπάσκετ», διατίθεται πανελλαδικά από τα βιβλιοπωλεία «PUBLIC» και ακόμη στη Θεσσαλονίκη από τα βιβλιοπωλεία «ΙΑΝΟΣ», «TRAVELLER» και «SALTO» καθώς επίσης και από τα γραφεία της GBA που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Αθανάση Γιαννούση 1, Χαριλάου Τ.Κ. 54250, (τηλ. σταθερό: 2310 309939, τηλ. κινητό: 6981047055, e-mail: [email protected]).

To Top