Μεγάλα λόγια από πρωθυπουργό και υπουργούς, για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Τα συνήθη… παχιά λόγια, για σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των χούλιγκαν που προκάλεσαν τα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, έκαναν τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, χωρίς να ξεφεύγει από αυτά τα κλισέ ούτε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Τα αίσχη του ΟΑΚΑ αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο και πάνω σ’ αυτό τοποθετήθηκε ακόμα και ο κ. Παπαδήμος, που τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα παραπεμφθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη οι ταραξίες του ΟΑΚΑ, που οδήγησαν το ντέρμπι σε οριστική διακοπή στο 82′. Είναι ανάγκη οι έρευνες να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς και οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

Για τα επεισόδια στο αιώνιο ντέρμπι μίλησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έβγαλε… λάδι την αστυνομία! «Ήταν εγκάθετοι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια στο χώρο των VIP του ΟΑΚΑ. Πρόκειται για περίπου 150 κουκουλοφόρους, που βρέθηκαν εκεί. Η ΕΛ.ΑΣ έκανε ό,τι μπορούσε και ό, τι περνούσε από το χέρι της»!
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, με τα πρόσωπα των υπαιτίων των καταστροφών στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ως αρμόδιος υπουργός θα μιλήσει εκτενώς για τα επεισόδια μεθαύριο, Πέμπτη (22/03), σχολίασε πως το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό ήταν «crash test» για την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου, στον οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινές και έχουν προβλεφθεί και ρήτρες βίας.

Μετά από όλες αυτές τις βαρυσήμαντες δηλώσεις, μπορούμε όλοι να είμαστε ήσυχοι ότι το πρόβλημα της βίας στα ελληνικά γήπεδα θα αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και εξαλειφθεί μια για πάντα…

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top