Μεγάλο πρόβλημα με τα τηλεοπτικά και για τον Άρη!

Πολύ σοβαρό είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, γιατί οι 12 ομάδες (εκτός Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού) τα περίμεναν πως και πως για να είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και διαπιστώνουν ότι αυτή τη στιγμή δύσκολα θα εισπράξουν χρήματα!

Πληροφορίες από το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αναφέρουν πως η συνολική πρόταση είναι 1,7 εκατ. ευρώ για τις 12 ομάδες. Τα 1,1 εκατ. ευρώ τα δίνει η κρατική τηλεόραση, τα υπόλοιπα η διαφημιστική TAF, η οποία θα αγοράσει τον τηλεοπτικό χρόνο των ομάδων και θα τον διαχειριστεί κατά το δοκούν. Το θέμα είναι ότι τα 600.000 ευρώ της TAF σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε χθες, θα τα μοιραστούν οι ομάδες από τον Ιούνιο ως τον Δεκέμβριο του 2013, όταν δηλαδή θα έχει ήδη τελειώσει η αγωνιστική σεζόν!

Οι εκπρόσωποι των ομάδων σάστισαν σε όλο αυτό το σκηνικό και φυσικά αυτό που σκέφτονται – όπως και στον Άρη βέβαια – είναι πώς θα πληρώσουν τα συμβόλαια των παικτών, πως θα είναι συνεπείς, όταν η βασική πηγή εσόδων ξαφνικά “στερεύει”. Είναι ένα ποσό περίπου 140-150 χιλιάδων ευρώ για τον Άρη, κάτι λιγότερο από το μισό μπάτζετ που έχει φέτος η ομάδα, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς την “απώλεια” και την δύσκολη θέση του τμήματος. Αν τελικώς ισχύει και η παρακράτηση φόρου σε όλο το ποσό, τότε αυτό θα είναι και μειωμένο από την αρχική συμφωνία, κάτι που συνεπάγεται πως θα πρέπει να καλυφθεί από άλλους πόρους η όποια διαφορά.

 

To Top