ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μερική αναστολή της ποινής του CAS στην ΕΠΟ για Ντουρμισάι, πιθανός προπομπός… απελευθέρωσης του Άρη!

Ποινή στην ΕΠΟ με μερική αναστολή από το CAS για τον Ντουρμισάι, αποτελεί πιθανό προπομπό για την απελευθέρωση του Άρη!

Όπως είναι γνωστό ο Άρης βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα για μια ακόμη φορά για την υπόθεση Ντουρμισάι που βρίσκεται στο CAS, σχετικά με την απαγόρευση μεταγραφών. Η νέα προθεσμία είναι στις 10 Ιουνίου. Μέσα σε αυτό το κάδρο, ένα δημοσίευμα που αφορά σε αγωγές σε βάρος της ΕΠΟ, δίνει μια ιδιαίτερη πτυχή.

Συγκεκριμένα το SoccerPlus.gr αφού αναφέρει ότι: “Αγωγές από τρίτους, που διεκδικούν αποζημιώσεις συνολικού ποσού ευρώ 20.600.000,00 περίπου έχει να αντιμετωπίσει η ΕΠΟ. Σε περίπτωση που οι αποφάσεις είναι εναντίον της το πρόβλημα που θα προκύψει για τη λειτουργία της θα είναι μεγάλο. Μια από αυτές τις αγωγές  – η μεγαλύτερη- προέρχεται από την PC systems, την εταιρεία με την οποία είχε συμβληθεί η ΕΠΟ για την υπόθεση – σκάνδαλο της “κάρτας υγείας”. Η Ομοσπονδία έχει ασκήσει αγωγή κατά της ανωτέρω εταιρείας για αξιούμενο ποσό € 11.600.000 περίπου και ταυτόχρονα η ως άνω εταιρεία διεκδικεί με αγωγή προς την Ομοσπονδία ποσό € 14.700.000 περίπου. Στις «υποχρεώσεις» της Ομοσπονδίας σε προμηθευτές περιλαμβάνεται και υποχρέωση από προηγούμενες χρήσεις προς την εταιρεία PC SYSTEMS AE, συνολικού ποσού € 2.826.000 περίπου” στη συνέχεια αποκαλύπτει την μερική αναστολή της ποινής του CAS στην ΕΠΟ για την υπόθεση Ντουρμισάι:

“Σε βάρος της ΕΠΟ έχει επιβληθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA πρόστιμο500.000 ελβετικών φράγκων δυνάμει της απόφασης FIFA DC 200193 για παραβίαση του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα FIFA (υπόθεση Ντουρμισάι). Κατά της άνω απόφασης ασκήθηκε έφεση ενώπιον του CAS.

Σύμφωνα με την απόφαση του CAS 2020/A/7251, η σχετική έφεση της ΕΠΟ έγινε μερικώς δεκτή. Η ΕΠΟ υποχρεούται να καταβάλλει στην FIFA το συνολικό ποσόν των 500.000 ελβετικών φράγκων, πρακτικά όμως μόνο τα 150.000 ελβ. φρ. από αυτά είναι άμεσα απαιτητά, καθώς η καταβολή των υπολοίπων 350.000 ανεστάλη δοκιμαστικά επί τετραετία.

Μετά το πέρας της χρονικής περιόδου αυτής και υπό την προϋπόθεση ότι εν τω μεταξύ η ΕΠΟ δεν θα υποπέσει σε παρόμοια παράβαση, η υποχρέωση καταβολής του ποσού αυτού αποσβένεται πλήρως”.

Με βάσει το παραπάνω κι ενώ πέφτει στα… μαλακά η ΕΠΟ, που είχε την απόλυτη ευθύνη για την έκδοση του δελτίου, δεν αποκλείεται να είναι ο… προπομπός για μια ποινή που θα απαλλάξει τον Άρη από τον βραχνά του απαγορευτικού των μεταγραφών.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σύντομα…

To Top