Μετά το σκάνδαλο, ο εφιάλτης, η ντροπιαστική ήττα (5-1) και η παρωδία με τα δακρυγόνα!

Παράδοση άνευ όρων και ντροπιαστική ήττα για τον Άρη, υπό το βάρος της σκανδαλώδους απόφασης της ΕΠΟ. Σε ένα παιχνίδι, το οποίο εξελίχθηκε σε εφιάλτη, ο Άρης γνώρισε στο Αγρίνιο βαριά ήττα-ντροπή με σκορ 5-1 από τον Παναιτωλικό, προσδίδοντας μαύρο τόνο στο άσχημο αγωνιστικό φίνις της ομάδας. Η αρνητική, στα όρια της αδιαφορίας σε αρκετά σημεία του αγώνα απόδοση των κίτρινων, το κίνητρο που είχαν οι γηπεδούχοι για τη σωτηρία τους, αλλά και η κακή διαιτησία του Βοσκάκη, συνέθεσαν το σκηνικό της βαριάς ήττας. Κανένα ελαφρυντικό – όσα εξωαγωνιστικά προβλήματα κι αν υπάρχουν- δεν μπορεί να αντισταθμίσει το βαρύ σκορ και την κακή εμφάνιση του Άρη. Κρίμα για τους ηρωικούς 100 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο… 

Παρωδία το τέλος του αγώνα με διακοπή, δακρυγόνα και 13λεπτη καθυστέρηση! Η βροχή των μπουκαλιών και τα δακρυγόνα, προφανώς δεν συνιστούν λόγο διακοπής του αγώνα! Κύριοι της ΕΠΟ και κύριε Μπιτσαξή θα έπρεπε το παιχνίδι να είχε διακοπεί! 

Με τους Γιαννιώτα – Σολτάνι στην επίθεση και χωρίς «βαρύ» φορ ξεκίνησε ο Άρης, αφού ο Μανουέλ Μασάδο επέλεξε ελαφρύ σχήμα, κρατώντας τους Τριανταφυλλάκο και Κανούλα στον πάγκο.

Ο Άρης αν και είχε δυο καλές στιγμές με τους Παπαζαχαρία και Καπετάνο στο ξεκίνημα, κόντρα στην ροή του αγώνα δέχθηκε γκολ, όταν ο Πασάς με κεφαλιά στο 11’ έγραψε το 1-0, εκμεταλλευόμενος το μεγάλο αμυντικό κενό.

Ο Μασάδο με εσωτερικές αλλαγές προσπάθησε να αυξήσει την αγωνιστική ισχύ των κίτρινων και όλα έδειχναν ότι ο Άρης θα μπορούσε να είχε πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, μια και είχε μερικές καλές στιγμές με τους Σανκαρέ, Σολτάνι και Καπετάνο. Όμως, με το κλείσιμο του ημιχρόνου από ένα φάουλ που δεν δόθηκε πάνω στον Σανκαρέ από τον Πασά, ο Παναιτωλικός έκανε το 2-0 με τον Καμαρά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τριανταφυλλάκος μπήκε αντί του Σολτάνι. Ο Σερραίος επιθετικός έπαιξε κορυφή, με τον Γιαννιώτα στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, αλλά μόλις στο 47’ ο Χαριστέας έκανε το 3-0, εκμεταλλευόμενος ένα τραγικό λάθος του Βελλίδη.

Ο… εφιάλτης συνεχίστηκε και στο 53’ με αυτογκόλ του Σανκαρέ το σκορ έγινε 4-0. Ο Άρης μείωσε στο 74’ με ωραίο γκολ του Γιαννιώτα (4-1), αλλά ο Παναιτωλικός «απάντησε» με τον Φερνάντες στο 76’ κάνοντας το 5-1.

Το τέλος του αγώνα ήταν παρωδία, μια και τελείωσε με διακοπή 8 λεπτών και συνολική καθυστέρηση 13 λεπτών! Στο 80’ ο Βοσκάκης διέκοψε το παιχνίδι και απέσυρε τις ομάδες στα αποδυτήρια, εξαιτίας των δακρυγόνων που έπεσαν… έξω από το γήπεδο. Όμως, προφανώς, κανείς δεν είχε… ψυχολογικά προβλήματα και ο αγώνας ξανάρχισε για να τελειώσει. Μαζί με τον κιτρινόμαυρο εφιάλτη.

Οι δυο ομάδες τέλειωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες. Οι κίτρινοι αγωνίστηκαν από το 85’ του αγώνα παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής (με δυο κίτρινες) του Φατί, ενώ ο Παναιτωλικός από το 90’ του Γκόλια.

Μοναδικός διασωθέντας του τραγικού Άρη ο Γιαννιώτας.

Ο Βοσκάκης δεν απέβαλλε τον Κούσα με δεύτερη κίτρινη σε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Παπαζαχαρία. Αντί αυτού μάλιστα κιτρίνισε τον Λαζαρίδη για διαμαρτυρία! Ήταν συνολικά μια ακόμη κακή διαιτησία σε βάρος του Άρη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσενάμο, Γκόλιας, Ετζεγκουέλε, Πασάς (62’ Μουμίν), Φερνάντες, Κούσας, Μπουμάλ, Παλαιολόγος, Ντολεζάι, Καμαρά (69’ Ακαλέ), Χαριστέας (79’ Μπελεβώνης).
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Παπαζαχαρίας (56’ Κατίδης), Φατί, Νέτο, Καπετάνος, Ακόστα (63’ Κανούλας), Γιαννιώτας, Σολτάνι (46’ Τριανταφυλλάκος).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS

To Top