Μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του ο Πάμπλο Κόιρα

Ο Πάμπλο Κόιρα είναι εδώ και καιρό χωρίς ομάδα, αλλά όχι και χωρίς δουλειά. Ο Ισπανός πρώην δεξιός μπακ του Άρη δημιούργησε στη γενέτειρά του ένα καλοκαιρινό καμπ για μικρούς ποδοσφαιριστές και τα πάει πολύ καλά…

Ο Κόιρα, ο οποίος είχε αγωνιστεί στους «κίτρινους» στο δεύτερο μισό της σεζόν 2006-07 χωρίς να δείξει πολλά πράγματα, παραμένει εκτός δράσης από πέρσι το καλοκαίρι, όταν και ολοκληρώθηκε η διετής παρουσία του στην ουγγρική Χόνβεντ.

Έχοντας πλέον πατήσει τα 33 του και γνωρίζοντας ότι η στιγμή της οριστικής αποχώρησης πλησιάζει, αποφάσισε να επενδύσει το χρόνο του δημιουργώντας ένα ποδοσφαιρικό καμπ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Βιλαγκαρθία ντε Αρόουσα, στη Γαλικία.

Μάλιστα, στο πρώτο θερινό ποδοσφαιρικό καμπ «Πάμπλο Κόιρα», οι εγγραφές ήταν τριπλάσιες από τις αρχικές εκτιμήσεις! Όλα τα παιδιά της περιοχής ήθελαν να μάθουν τα μυστικά της μπάλας από το τοπικό ίνδαλμα, που υπήρξε άλλωστε πρωταθλητής κόσμου κάτω των 19, κατακτώντας το Μουντιάλ νέων του 1999 ως συμπαίκτης των Ίκερ Κασίγιας και Τσάβι Ερνάντεθ.

«Σκεφτόμουν να κάνω κάτι τέτοιο εδώ και χρόνια, αλλά έπαιζα σε ομάδες πολύ μακριά από τα μέρη μου και δεν είχα τη δυνατότητα να το προχωρήσω. Φέτος βρισκόμουν για περισσότερο χρόνο εδώ και επιτέλους έγινε πραγματικότητα», είπε ο Κόιρα στην εφημερίδα «La Voz De Galicia».

Ο άλλοτε παίκτης των Θέλτα και Αλαβές άφησε επίσης να εννοηθεί ότι αν δεν βρει ομάδα μέσα στο καλοκαίρι, θα πάρει τη δύσκολη απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια»: «Περιμένω ότι θα βρεθεί κάτι καλό, αλλά στην περίπτωσή μου άλλη μια χρονιά χωρίς δράση δεν θα είχε νόημα. Δυστυχώς, στην Ισπανία είναι ελάχιστες οι ομάδες που σου εγγυώνται ότι θα πληρώνεσαι στην ώρα σου. Πέρασαν οι παλιές εποχές, που υπέγραφες ένα πολυετές συμβόλαιο και εξασφαλιζόσουν…».

To Top