Μεταξάς: «Στον Άρη βλέπω πράγματα που προσπαθώ κι εγώ να κάνω»

Για το μέλλον του στον ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη ο Ηρακλής Μεταξάς.

Ο τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου» επισήμανε πως έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο με τον ΠΑΣ αφήνοντας να εννοηθεί πως θα συνεχίσει στον πάγκο του.

Για το αν θεωρεί ότι θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων το 0-5 του πρώτου γύρου και γενικά οι δύο νίκες του ΠΑΣ επί του Άρη την κανονική περίοδο: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τους άλλους, εγώ έχω καθήκον να μεταφέρω στους παίκτες ότι κάθε παιχνίδι ξεκινάει από το μηδέν. Δεν κερδίζουμε τίποτα αν σκεφτούμε τι έγινε πριν απ’ αυτό το ματς ή τι θα γίνει μετά ή τι έγινε πριν 5 μήνες. Εμείς είχαμε αυτήν την εβδομάδα να ξεπεράσουμε λιγάκι την αίσθηση του καλού παιχνιδιού και του βαθμού με τον Ολυμπιακό, που όμως είναι μόνο ένας πόντος. Είχαμε και το ρεπό και μπήκαμε λίγο χαλαρά αυτήν την εβδομάδα. Αυτό είχαμε να ξεπεράσουμε κυρίως και όχι τι κάναμε πριν μερικούς μήνες».

Για το τι έχει διαπιστώσει να έχει αλλάξει στον Άρη ο Μπούργος από όταν ανέλαβε: «Αγωνιστικά άλλαξαν κάποια πράγματα, αλλά ο Άρης που είχα δει και σ’ ένα φιλικό στην αρχή της σεζόν με τον Ολυμπιακό, είχα πει από τότε ότι η δουλειά που κάνει ο Άκης Μάντζιος μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν καλή ομάδα και παραμένει καλή. Όταν νικήσαμε 2-0 τον Άρη το όλο σκεπτικό είχε να κάνει και με τους 6 βαθμούς που δεν είχε τότε. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και όταν τον νικήσαμε, ο Άρης ήταν 4ος, αλλά φαινόταν 8ος. Εμάς όταν μας αφαίρεσαν 5 βαθμούς είχαμε πιο μικρό διάστημα να το διαχειριστούμε αυτό σε σχέση με το αν το είχαμε από την αρχή της χρονιάς αυτό το πρόβλημα. Αντίστοιχα όταν εμείς πήραμε τον βαθμό στον Βόλο, για εμένα ήταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα, αλλά με ρωτήσανε τι έφταιξε και δεν ήμασταν τόσο καλοί. Αλλά απλά μας έλειπαν οι 5 πόντοι, δεν έλειπε κάτι άλλο εκείνη την ημέρα. Αδικείται η εικόνα του Άρη όσο είχε τους -6. Εγώ έβλεπα πράγματα στον Άρη που μου άρεσαν και ήθελα κι εγώ να τα κάνω. Και συνεχίζει να μου αρέσει έχοντας τώρα έναν προπονητή που ήταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Κι εγώ ως προπονητής κοίταζα τι έκαναν οι μεγάλες ομάδες όπως η Ατλέτικο και προσπαθούσα να καταλάβω τι έκαναν με τον Σιμεόνε μήπως μάθουμε κι εμείς κάποια πράγματα απ’ αυτά που βλέπαμε. Αυτά προσπαθεί να περάσει ο κ. Μπούργος στον Άρη και θα έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Με έναν τόσο δύσκολο αντίπαλο καταφέραμε και τον κερδίσαμε δύο φορές, αλλά πάλι θα είναι δύσκολος αντίπαλος και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη».

Για τη διακοπή και αν ήταν ευκαιρία ξεκούρασης: «Δεν ήταν χρόνος ξεκούρασης. Εκτός του τριήμερου ρεπό όλες οι προπονήσεις έγιναν κανονικά, κάναμε ανάλυση, είδαμε πως παίζει ο Άρης, είδαμε κάποιες μικρές αλλαγές και προσπαθήσαμε αυτά να τα μεταφέρουμε στα παιδιά. Δεν ξέρω αν η διακοπή μας έκανε καλό. Και η ήττα είναι δύσκολη να τη διαχειριστείς, αλλά και κάποιο είδος επιτυχίας είναι δύσκολο. Πάντως για εμένα δεν ήταν επιτυχία ο βαθμός με τον Ολυμπιακό, γιατί αν φτάνω τόσο κοντά στο αντίπαλο τέρμα θέλω να πετύχουμε και δεύτερο γκολ να κερδίσουμε. Αλλά ο κόσμος, τα media κτλ το ένιωθαν σαν επιτυχία και είδα και στους παίκτες σήμερα στην αρχή της προπόνησης μία μικρή χαλάρωση. Τους είπα όμως κάποια πράγματα και προς το τέλος πήγαμε πολύ καλά. Βέβαια έπρεπε σήμερα να σταματήσουμε νωρίτερα λόγω του κεραυνού που χτύπησε και κάποια παιδιά τον ένιωσαν στο κεφάλι, οπότε για σιγουριά μπήκαμε μέσα και τελειώσαμε εκεί την προπόνηση».

Για την επιστροφή Κόντε: «Θα δω τι θα μου πουν οι γιατροί. Μπαίνει κανονικά στην προπόνηση, τον καταλαβαίνεις ότι δεν πάει δυνατά στις μονομαχίες, αλλά αυτό είναι και ψυχολογικό που πρέπει να το ξεπεράσει κάποια στιγμή. Πάντως τώρα δεν θα έρθει ακόμα μαζί μας, θα περιμένουμε το ok του γιατρού».
Για το αν θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία του Άρη το γεγονός ότι ηττήθηκε δύο φορές φέτος από τον ΠΑΣ: «Δεν νομίζω. Δεν ξέρω τι σκέφτονται άλλωστε. Εδώ δεν ξέρω τι σκέφτονται οι δικοί μου παίκτες. Μιλάμε καθημερινά, αλλά δεν μπαίνουμε στα κεφάλια τους να ξέρουμε τι έχουν στο πίσω μέρος. Δεν ασχολούμαι καθόλου, θα έπρεπε να είμαι μάγος για να ξέρω τι σκέφτονται».

Για τα τρία επόμενα ματς που θα κρίνουν αν ο ΠΑΣ μπορεί να κάτι το κάτι παραπάνω: «Με ρωτήσατε κι άλλες φορές για το αν θα μπούμε εξάδα κτλ. Δεν το βλέπω έτσι. Δηλαδή τα επόμενα 3 ματς μετά από αυτά τα 3, δεν θα μας δώσουν 9 πόντους; Όλα τα παιχνίδια δίνουν 3 πόντους. Αν περάσουν αυτά τα 3 ματς και δεν πάρουμε τίποτα, μετά θα τα παρατήσουμε; Πάλι πιστεύω ότι δεν πρέπει να τα παρατήσουμε ποτέ, γιατί ξεκινάει η επόμενη μέρα, το επόμενο πρωτάθλημα. Το γνωρίζω πολύ καλά γιατί κι εγώ ως ποδοσφαιριστής όταν δεν πήγαινα καλά σκεφτόμουν να συνεχίσω έτσι χαλαρά μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά από Αύγουστο να ανεβάσω ρυθμούς. Αλλά σήμερα ξέρω ότι αυτή είναι μία λανθασμένη σκέψη. Και το τελευταίο ματς να είναι, μπορεί να έχει επιρροή στη ζωή μου, στην επόμενη σεζόν ή στην επόμενη ομάδα μου. Το ποδόσφαιρο έχει μία ροή συνεχόμενη».

Για το αν έχει κάνει σκέψεις για την επόμενη σεζόν για τον εαυτό του, αλλά και το ρόστερ της ομάδας: «Εννοείται. Όπως έχω ξαναπεί δεν κοιτάμε μόνο στη μεταγραφική περίοδο τι θα γίνει, αλλά όλη τη χρονιά. Και φυσικά σκέφτομαι την επόμενη χρονιά, το ρόστερ, ποιους παίκτες θα έχουμε, τι είδους παίκτες πρέπει να έρθουν κτλ. Το συζητάμε μαζί με τον πρόεδρο και βλέπουμε πως θα πράξουμε».

Για το αν αυτό σημαίνει ότι θα μείνει σίγουρα και του χρόνου στον ΠΑΣ: «Εγώ είχα υπογράψει συμβόλαιο για 2 χρόνια στον ΠΑΣ. Από εκεί και πέρα το τι θα προκύψει δεν το ξέρω σήμερα».

To Top