Με απόφαση Μητσοτάκη αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη (videos)

Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη. 

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναλυτικά 

“Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται. 

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές”. 

Σπυράκη: “Έχω ζητήσει αναστολή κομματικής ιδιότητας”

Την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας αναμένεται να ζητήσει σήμερα η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας». Εξήγησε ότι η υπόθεση αφορά πρώην συνεργάτη της, ο οποίος απουσίαζε σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ λάμβανε επίδομα για εργασία στο εξωτερικό. Η ευθύνη αυτή βαραίνει το ίδιο το φυσικό πρόσωπο, αλλά και τον ίδιο τον βουλευτή». 

To Top