ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με γκολάρα του Γκρέι, ο εξαιρετικός Άρης νίκησε (1-0) και τον… καμικάζι Ζαμπάλα!

Ο Άρης ήταν εξαιρετικός στο τελευταίο του παιχνίδι για το 2022 στο Κλεάνθης Βικελίδης, νικώντας τον Παναιτωλικό με 1-0 χάρη σε γκολ του Γκρέι για τη 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Οι κιτρινόμαυροι έχασαν πολλές ευκαιρίες, πέτυχαν δύο γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσαιντ και πήραν τη νίκη χάρη σε ένα γκολ του Γκρέι στο 51.

Το ματς πάντως επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Πάλμα στο 89′, αλλά και από την εμφάνιση του διαιτητή Ζαμπάλα, που ήταν προκλητικός καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με αποκορύφωμα τη φάση του τραυματισμού του Πάλμα που δεν έδωσε… ούτε φάουλ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΑΜΠΙΑΝΟ ΚΑΙ 4-2-3-1

Ο Άλαν Πάρντιου μετά και την επιστροφή του Φαμπιάνο που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω καρτών, επέστρεψε και στο γνώριμο 4-2-3-1. Ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια με τετράδα στην άμυνα τους Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν και δίδυμο στα χαφ τους Ετέμπο Ματέο Γκαρσία. Μπροστά τους ο Μάνου Γκαρθία σε ρόλο “10” με τους Πάλμα και Μαντσίνι να εναλλάσσονται στις πλευρές και κορυφή τον Αντρέ Γκρέι.

ΔΥΝΑΤΑ Ο ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ 12′

Ο Άρης θέλησε από την αρχή να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης με τους παίκτες να πιέζουν. Η πίεση αυτή έφερε την πρώτη ευκαιρία στο 12′, όταν μετά από πάσα του Μάνου Γκαρθία, ο Οντουμπάζιο γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον αφύλακτο Ματέο, το σουτ του οποίου πέρασε μόλις πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη.

ΓΚΟΛ ΣΤΟ 21′, ΓΚΟΛ και στο 31′ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΩΣ ΟΦΣΑΙΝΤ

Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν και να φτάνουν στην περιοχή του Παναιτωλικού χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι το 21΄. Ο Μαντσίνι έβγαλε ωραία πάσα στον Γκρέι, ο τελευταίος με ωραίο σουτ πέτυχε το γκολ, όμως αυτό ακυρώθηκε ως οφσαιντ, φάση που πάντως σηκώνει αρκετή συζήτηση για το εάν ο Τζαμαϊκανός ήταν όντως ακάλυπτος.

Πανομοιότυπη ήταν και η φάση του 31ου λεπτού με τον Γκρέι να σκοράρει και πάλι και να υποδεικνύεται και πάλι σε θέση οφσαιντ.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ Ο ΑΝΕΣΤΗΣ

Ο μονόλογος του Άρη συνεχίστηκε και μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Στο 45΄μάλιστα οι κιτρινόμαυροι είχαν ακόμη μια ευκαιρία να σκοράρουν με τον Πάλμα. Ο Ονδούριος εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, ήταν εκεί και με μια ενστικτώδη απόκρουση απομάκρυνε τη μπάλα σε κόρνερ.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης συνέχισε στο ίδιο τέμπο, όπως άφησε το πρώτο. Ξεκίνησε με ευκαιρία στο 48΄με τον Οντούμπαζιο το σουτ του οποίου όμως απέκρουσε ο Ανέστης. Τρία λεπτά αργότερα, στο 51′ ο Γκρέι έλυσε τον… γόρδιο δεσμό πετυχαίνοντας γκολ με κεφαλιά μετά από πάσα του Μαντσίνι. Αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε και έτσι ο Τζαμαϊκανός έγραψε το 1-0.

ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Στο 68′ ο Άρης είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Γκρέι και πάλι. Ο Πάλμα βγήκε στην αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τζαμαικανό, όμως το σουτ του τελευταίου απομακρύνθηκε από τον Φλόρες, στιγμές πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ… ΑΧΑΣΤΑ ΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΚΡΕΙ

Στο 78′ ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμη γκολ με τον Μάνου Γκαρθία. Ο Γκρέι μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια, έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Μάνου, ο οποίος εξ επαφής δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Τζαμαϊκανός επιθετικός του Άρη ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 82′. Ο Οντουμπάζιο έκανε ωραία κούρσα, έβγαλε στο ύψος του πέναλτι στον αφύλαχτο Γκρέι, όμως το σουτ του τελευταίου, κατέληξε μόλις άουτ.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Oντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέερσμαν, Ετέμπο, Γκαρσία, Μαντσίνι (71′ Νταμπό), Πάλμα (89′ Εμπακατά), Γκαρθία (80′ Ιτούρμπε), Γκρέι.

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Μάρτενσον, Φλόρες, Νταγκό, Κολοβός, Ντίας, Καρέλης.

Διαιτητής: Ζαμπάλας Σπυρίδων

Βοηθοί : Κόλλιας Αθανάσιος, Νικολακάκης Βασίλειος

4ος : Τσιμεντερίδης Σταύρος

VAR : Παπαπέτρου Αναστάσιος, Απτόσογλου Ιορδάνης

To Top