Με πέναλτι… εξυγίανσης, ήττα του “μισού” ΠΑΣ στην Τούμπα

Η συνήθεια που έγινε… λατρεία. Άκρως εξυγιαντική η διαιτησία στην εντός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον… μισό ΠΑΣ Γιάννινα (με επτά απουσίες) στο γήπεδο της Τούμπας, με τον Φωτιάδη να «βαφτίζει» πέναλτι την εκτός περιοχής ανατροπή του Σιόντη στον Άκπομ και να χρεώνει με πέναλτι τον Ευαγγέλου.

Πιο συγκεκριμένα, στο 38ο λεπτό του αγώνα, ο Σιόντης ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Άκπομ, χτυπώντας τον με το γόνατό του στο δεξί πόδι και ο Άγγλος φορ παραπάτησε και έπεσε εντός περιοχής πάνω στον Ευαγγέλου, με τον ρέφερι του αγώνα Φώτη Φωτιάδη να δείχνει την άσπρη βούλα και να δίνει την ευκαιρία στον Πέλκα να ανοίξει το σκορ για τον Δικέφαλο του Βορρά από τα 11 βήματα.

Ο προσεχής αντίπαλος του Άρη στο πρωτάθλημα γνώρισε την ήττα τελικά με σκορ 2-1, με γκολ του Σβιντέρσκι στο ’87 και αφού ο Βελλίδης είχε αποκρούσει και δεύτερο πέναλτι που έδωσε ο Φωτιάδης υπέρ του ΠΑΟΚ λίγο νωρίτερα, που επίσης δεν ήταν!

Γκολ: 38′ πεν. Πέλκας, 86′ Σφιντέρσκι / 52′ Μάνος

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (74′ Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59′ Ζαμπά), Λημνιός (68′ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Σιόντης, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74′ Πάντελιτς), Γιάκος, Κρίζμαν (85′ Παμλίδης), Μάνος.

To Top