Με πανοπλία Αυτοκράτορα έτοιμος για το πρώτο βήμα πρόκρισης μέσα στο Παλέ! (PRESSARIS-Live, 20:30)

Ο Άρης έφτασε στο σημείο που ήθελε όλη τη χρονιά. Τα πλέι οφ ξεκινούν με τους κίτρινους να υποδέχονται έναν σπουδαίο αντίπαλο έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας, εκεί όπου φέτος μετρούν 10 νίκες σε 13 αγώνες. Το σημερινό (20:30) παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο είναι ίσως το πιο σημαντικό της σειράς και οι κίτρινοι είναι πανέτοιμοι να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Οι κόποι όλης της χρονιάς και το 16-10 της κανονικής διάρκειας – ρεκόρ εξαετίας που έφερε την ομάδα στην 4η θέση – έφεραν τον Άρη σε ρόλο γηπεδούχου σήμερα απέναντι στη νεοφώτιστη και νεόπλουτη ΑΕΚ.

Αγωνιστικά κοντράρονται δύο διαφορετικά στιλ μπάσκετ. Ο Άρης είναι αμυντικογενής ομάδα που παράγει μπάσκετ μέσα από την αμυντική λειτουργία του. Οι κίτρινοι είχαν την τέταρτη καλύτερη άμυνα με 71 πόντους μέσο όρο παθητικό σε 26 αγώνες.

Η ΑΕΚ είναι ακριβώς το αντίθετο. Ζει και πεθαίνει από την επίθεσή της. Σκόραρε κατά μέσο όρο 80 πόντους σε κάθε παιχνίδι, έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση, όμως αμυντικά πάσχει. Είχε καλύτερη άμυνα μόνο από τις τρεις τελευταίες ομάδες στο πρωτάθλημα: Τρίκαλα, Πανελευσινιακό και Πανιώνιο!

Προβλήματα, ωστόσο αντιμετώπισε στην επίθεση και ο Άρης, μη έχοντας άλλη αξιόπιστη λύση πέραν του Σάσα Βεζένκοφ.

Είναι πάντως πολύ καλύτερο να μπαίνει μια ομάδα στα πλέι οφ έχοντας ως σταθερή αξία την άμυνά της, παρά την επίθεσή της, που είναι μια παράμετρος πιο ευμετάβλητη σε έναν αγώνα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης πολύ ορθώς υποστήριξε πριν λίγα 24ωρα ότι δεν μπορεί ο Άρης μόνο με την άμυνα να κερδίσει στα πλέι οφ, χρειάζεται να βρει σκορ και από άλλους παίκτες εκτός του Βεζένκοφ. Ακούγεται λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΑΕΚ με ή χωρίς απουσίες είναι ομάδα που εκτελεί γρήγορα, πάει σε πολλές κατοχές και έχει καλό περιφερειακό σουτ.

Η άμυνα του Άρη θα είναι εκεί. Αυτό είναι σχεδόν βέβαιο, γιατί αυτό συμβαίνει από το ξεκίνημα της περιόδου. Το θέμα των κίτρινων είναι η επίθεση και εκεί η ομάδα θα ξεμπλοκάρει, αν και εφόσον βάλει μακρινά σουτ, τρίποντα.

Το πρώτο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό της σειράς, δίχως αμφιβολία. Κερδίζεις και έχεις πετύχει το 50% του στόχου. Χάνεις και παίζεις με την πλάτη στον τοίχο.

To Top