Με σκόρερ τον Χαριστέα, η Εθνική του 2004 (1-1) σε φιλανθρωπικό φιλικό με την Ρουμανία

Σ’ ένα ιστορικό ματς, η Εθνική ομάδα του 2004 που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και η Ρουμανία του Γκιόργκι Χάτζι αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 σε φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έλαβε χώρα στην Τούμπα, παρουσία αρκετού κόσμου για την ενίσχυση του ΕΛΕΠΑΠ!

Την παράσταση έκλεψαν οι Βασίλης Τσιάρτας και Γκιόργκι Χάτζι που έδειξαν ότι παρότι τα χρόνια περνούν καταφέρνουν να… μιλάνε στη μπάλα με μοναδικό τρόπο. Ο Ρουμάνος παλαίμαχος έβγαλε εξαιρετικές ενέργειες, όπως κι ο Τσιάρτας, που τροφοδότησε με μια εξαιρετική ασίστ τον Αγγελο Χαριστέα, που δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του σκοραρίσματος.

 Ο Χαριστέας άνοιξε το σκορ στο 39′ με πολύ ωραίο πλασέ, έπειτα από ασίστ του Τσιάρτα, ενώ οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν στο 88′ με τον Μπράτου, έπειτα από εκπληκτικό συνδυασμό των Ρουμάνων, με τον σκόρερ βέβαια να είναι οφσάιντ, όμως λίγη σημασία έχει αυτό…

Ελλάδα: Νικοπολίδης (34′ Χαλικάς (60′ Κατεργιανάκης))Φύσσας (44′ Γκούμας) Σεϊταρίδης Δέλλας (46′ Νταμπίζας) Ζαγοράκης (46′ Καφές )Χαριστέας, Νικολαΐδης (46′ Βρύζας), Γεωργιάδης (46′ Λάκης), Μπασινάς, Καψής, Τσάρτας

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο Βασίλης Τσιάρτας σχολίασε: «Ελπίζω ο κόσμος να το χάρηκε, παλέψαμε όσο μπορούσαμε να παίξουμε καλά και μακάρι να γίνονται πιο συχνά τέτοιες ενέργειες. Ευχαριστούμε όσους ήρθαν στο γήπεδο ή είδαν το παιχνίδι στην τηλεόραση. Ο σκοπός είναι ιερός και ελπίζω να γίνει σύντομα κάτι παρόμοιο».

Οι δηλώσεις των Ρουμάνων

«Ήταν ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι, κόντρα σε μία πιο νέα ομάδα. Πιστεύω πως την παράσταση την έκλεψε ο κόσμος. Ήταν ένα φιλικό, ο σκοπός ήταν ιερός και αυτό που μετράει είναι ότι βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε τα παιδιά που το έχουν ανάγκη». Όσο για την προσωπική του εμφάνιση και τις περίτεχνες ενέργειες που έκανε τόνισε: «Πλέον δεν έχω δυνάμεις, αλλά το ταλέντο το χρωστάω στην μητέρα μου» είπε ο Γκιόργκι Χάτζι.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι με τόσο ιερό σκοπό, κόντρα σε μία ομάδα που κατέκτησε ένα EURO. Ειδικά για εμένα, είναι πολύ όμορφο, καθώς επέστρεψε σε γνώριμα μέρη, έχω υπάρξει εδώ ως προπονητής και είναι ενθουσιασμένος» δήλωσε ο Ντουμιτρέσκου.

Από την πλευρά του ο Ανχελ Ιορντανέσκου: «Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, είναι δύο μεγάλες γενιές ποδοσφαίρου, που έχουν γράψει ιστορία. Είναι τιμή μας να προσφέρουμε στα παιδιά που έχουν ανάγκη, ειδικά σε ημέρες δύσκολες σαν αυτές. Υπάρχει φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, μπορεί να μας πικράνατε λίγο με τον αποκλεισμό, αλλά τώρα μπορώ να παραδεχτώ πως αξίζατε την πρόκριση».

Νταν Πετρέσκου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την τιμή να μας καλέσει μία ομάδα που έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδο και έχει κατακτήσει του EURO του 2004, ειδικά όταν ο σκοπός είναι τόσο ιερός. Έρχομαι πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, θέλω να το χαρώ και πιστεύω θα είναι μία όμορφη βραδιά».

Τάσος Κάκος: «Μεγάλη μου τιμή που κλήθηκα να παραστώ σε αυτό το παιχνίδι. Αυτά τα παιδιά μας έκαναν περήφανους και έγραψαν χρυσή σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Νοιώθω υπέροχα, ο σκοπός είναι ιερός, και νομίζω είναι υποχρέωσή μας να βοηθούμε. Ας ελπίσουμε πως αυτή θα είναι μόνο η αρχή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να περνάει μηνύματα, ελπίζω πως θα υπάρχει και συνέχεια» δήλωσε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τάσος Κάκος.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top