«Με στήριξαν, αλλά έπρεπε να φύγω»

Νέες δηλώσεις έκανε την Τρίτη ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αποτέλεσε δική του πρωτοβουλία η αποχώρησή του από τον Άρη, καθώς υποστήριξε πως μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε τη στήριξη της διοίκησης.

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είναι κάποια πράγματα που μπορεί να γίνουν σωστά, όπως ο προγραμματισμός και η προετοιμασία. Αν βάλουμε κάτω τα έξι ματς, πλην της ΑΕΚ, τα άλλα ματς ήταν οριακά. Στις τέσσερις ισοπαλίες, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Ένα αποτέλεσμα ήθελε ο Άρης για να πάρει μπροστά, γιατί υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Δεν υπήρχε πρόβλημα από τη διοίκηση, γιατί επέμεναν μέχρι και χθες να μείνω στην ομάδα.

Αναλύοντας τα πράγματα και με την πίεση που υπήρχε, έπρεπε να γίνει αναγκαστικά αυτό. Δεν κοίταξα την καριέρα μου. Αυτή ήταν η πιο σωστή κίνηση για να αλλάξει κάτι στην ομάδα. Ηταν και δική μου πρωτοβουλία. Εκανα το πρώτο βήμα. Κάνοντας έναν απολογισμό, μπορείς να δεις τι δεν πήγε καλά. Εγώ ήμουν εντάξει. Προσπάθησα, αλλά δυστυχώς δεν βγήκε», είπε αρχικά ο Σάκης Τσιώλης στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM».

Σε ερώτηση για το αν προσπάθησε να παίξει το ίδιο σύστημα με τον Ολυμπιακό Βόλου, είπε: «Θα ήταν άστοχο αν παίζαμε το ίδιο σύστημα με τον Βόλο. Ο Άρης έπαιζε παιχνίδι για να παίξει στα 3/4 τον αντίπαλο. Προσπαθήσαμε να φέρουμε το παιχνίδι στον αντίπαλο, να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της έδρας. Αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό στα τελευταία δύο ματς, δεν μπορούμε να πούμε ότι ενθουσιάζει κάποια ομάδα. Όλες αυτές οι διακοπές έχουν αποσυντονίσει τις ομάδες».

Αναφορικά με το μέλλον του, τόνισε: «Δεν είναι μόνο ο Αστέρας Τρίπολης. Υπάρχει ενδιαφέρον. Μέχρι το Σάββατο νοερά θα είμαι στον Άρη. Την άλλη εβδομάδα θα μπω στη διαδικασία να κοιτάξω το μέλλον μου. Προσωπικά δεν έχω μιλήσει με τον Αστέρα. Δεν έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει να κάνω και τη δική μου αυτοκριτική».

Τέλος, μιλώντας για το διάδοχό του, τόνισε: «Είπα στη διοίκηση σε τι στάδιο είναι η ομάδα και τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο διάδοχος. Υπάρχουν δύο πολύ καλοί προπονητές στην Κ20 και την Κ17 και είναι οι άνθρωποι που θα οδηγήσουν την ομάδα αυτές τις μέρες και θα μπορέσουν να καθοδηγήσουν και το νέο προπονητή».

 

 

To Top